MENUMENU

Het weekend in… met een nieuwe (Re)formatie

Deze week was de week van de afronding van de formatie, en de herdenking van de Reformatie. Een nieuwe tijd begint. Hoop je dat het echt anders wordt, of blijf je liever bij het oude?

500 jaar Reformatie

Op dinsdag vierden kerken de 500ste verjaardag van de Reformatie. De Reformatie is de hervormingsbeweging in de kerken, die startte met de 95 stellingen van Luther, waarin hij vertelde wat er allemaal niet goed ging in de kerk. Luther bedoelde helemaal niet een nieuwe kerk te stichten. Hij wilde de kerk veranderen, hervormen, opnieuw vormgeven. Een belangrijk uitgangspunt van die hervorming werd dat hervormen altijd nodig blijft. Hoezeer protestanten ook kunnen vasthouden aan traditie. De bedoeling was om steeds geloof opnieuw vorm te geven, aan de hand van nieuwe ontdekkingen en vragen. Wat zou jij willen veranderen in je geloof of in de kerk?

225 dagen formatie

Op woensdag stond de formatie van een nieuw kabinet centraal in het debat over de regeringsverklaring. Na een recordtijd van 225 dagen is het nieuwe kabinet gepresenteerd en wordt er gedebatteerd over het regeerakkoord. Veel dingen zullen anders gaan, en de vraag is of het werkelijk iets nieuws wordt of iedereen zijn positie heeft vastgezet en dat dit het is voor de komende jaren. Betekent de formatie ook een reformatie op punten? Hoop jij op iets nieuws?

Een nieuwe dag

Tijdens de TV-special ‘In Holland staat een kerk’ zong Leona Philippo het lied Een nieuwe dag:

Tekst gaat hieronder verder

Het terugkerende refrein is:

Een nieuwe dag is nabij,
morgen zal het anders zijn,
als jij nu eindelijk je vleugels spreidt.
Een nieuwe dag is nabij,
niets zal meer het zelfde zijn,
want er nadert een andere tijd.

Wat mag van jou veranderen of hervormd worden of wat wil je juist graag in dezelfde vorm laten?

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
3 november 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars