Het weekend in… met Sinterklaassurprises: Heel Holland Plakt

Surprises… In het Sinterklaasweekend moeten velen eraan geloven. Heel Holland Plakt. Jij ook? Of je houdt ervan, of je hebt er een bloedhekel aan. Iets er tussenin lijkt niet te bestaan. Surprises voor je familie en voor je kinderen in de klas: of je bruist van de ideeën of je hebt geen idee waar je een originele surprise vandaan moet halen.

Tekst gaat hieronder verder

Onder suprises uitkomen

Mijn moeder probeert er elk jaar onderuit te komen, of zal ik zeggen: op een creatieve manier mee om te gaan. Ze stelt dan bijvoorbeeld voor om alleen gedichten te doen. Dat is voor de andere helft van de familie dan weer juist stressvol, want die vindt gedichten verzinnen weer moeilijk. Dit jaar heeft ze het compromis bedacht van ‘creatief inpakken’ in plaats van een surprise. Ik ben benieuwd…

Geen wedstrijd in surprises maken, maar een persoonlijke verrassing

Het leukste van surprises en gedichten is misschien wel dat iedereen het op zijn eigen wijze doet. Hoe meer ontwend we raken aan knippen en plakken, hoe ontroerender het ook wordt om te zien hoe iedereen het er vanaf heeft gebracht. Ook de gedichten zijn ook op ieder zijn eigen wijze heel persoonlijk. Het is geen wedstrijd wie de mooiste surprise of het langste gedicht heeft geschreven, het is een feest van ieders persoonlijkheid. Misschien is dat elke keer wel weer de grootste ‘verrassing’.

Hoe vier jij Sinterklaas? Doe jij aan surprises en/of gedichten? Wat breng jij in van jouw persoonlijkheid?

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
1 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief