MENUMENU

Weekendtip: beklim de Domtoren in Utrecht!

Een suggestie voor leuke dingen. Een idee om te doen, lekker alleen of met anderen. Dat soort tips zijn altijd welkom! MijnKerk.nl zocht daarom verschillende tips op en iedere zaterdag zullen we er een met je delen! Vandaag hebben we een ‘museum’.

Domtoren

De Domtoren in Utrecht heeft 465 treden en is ruim 112 meter hoog. Het is de hoogste kerktoren van Nederland met een prachtig uitzicht over de hele stad en de regio. Adembenemend is wat je ziet. Je voelt je klein en nietig. Hoe wonderlijk dat mensen zo’n toren bouwen kunnen! Het beklimmen van de Domtoren is dan ook een indrukwekkend uitje.

Leuk om te combineren met bijvoorbeeld een gezellige lunch in de stad. Of handig: kun je meteen nog wat winkels in! Wie is al wel eens de Domtoren op geweest? En vond je het inderdaad indrukwekkend?

Meer info over openingstijden en toegangsprijzen: www.domtoren.nl.

Sint Maarten heeft wat met Utrecht

Vandaag is het natuurlijk 11 november, Sint Maarten. Daarom misschien extra leuk om te weten dat Sint Maarten de stadspatroon van de Domstad Utrecht is en de Domtoren wordt daarom ook wel de Sint Maartenstoren genoemd. Op de windvaan van de Domtoren staat Sint Maarten ook afgebeeld!

Het verhaal van Sint Maarten: Sint Maarten deelde toen hij Romeins soldaat was, in de 4e eeuw na Christus, zijn rood-witte mantel met een bedelaar. Later bekeerde hij zich tot christen en werd bisschop.

 

foto Domtoren: flickr, E. Dronkert

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
11 november 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars