Weekendtip: beklim de Domtoren in Utrecht!

Een suggestie voor leuke dingen. Een idee om te doen, lekker alleen of met anderen. Dat soort tips zijn altijd welkom! MijnKerk.nl zocht daarom verschillende tips op en iedere zaterdag zullen we er een met je delen! Vandaag hebben we een ‘museum’.

Domtoren

De Domtoren in Utrecht heeft 465 treden en is ruim 112 meter hoog. Het is de hoogste kerktoren van Nederland met een prachtig uitzicht over de hele stad en de regio. Adembenemend is wat je ziet. Je voelt je klein en nietig. Hoe wonderlijk dat mensen zo’n toren bouwen kunnen! Het beklimmen van de Domtoren is dan ook een indrukwekkend uitje.

Leuk om te combineren met bijvoorbeeld een gezellige lunch in de stad. Of handig: kun je meteen nog wat winkels in! Wie is al wel eens de Domtoren op geweest? En vond je het inderdaad indrukwekkend?

Meer info over openingstijden en toegangsprijzen: www.domtoren.nl.

Sint Maarten heeft wat met Utrecht

Vandaag is het natuurlijk 11 november, Sint Maarten. Daarom misschien extra leuk om te weten dat Sint Maarten de stadspatroon van de Domstad Utrecht is en de Domtoren wordt daarom ook wel de Sint Maartenstoren genoemd. Op de windvaan van de Domtoren staat Sint Maarten ook afgebeeld!

Het verhaal van Sint Maarten: Sint Maarten deelde toen hij Romeins soldaat was, in de 4e eeuw na Christus, zijn rood-witte mantel met een bedelaar. Later bekeerde hij zich tot christen en werd bisschop.

foto Domtoren: flickr, E. Dronkert