Weekendtip: geef iets weg!

MijnKerk.nl deelt iedere zaterdag een suggestie voor iets leuks. Zo ook vandaag. Maar wel een beetje anders. Vandaag willen we je aansporen iets weg te geven. Als tegenhanger voor de hebzucht waar we deze week verschillende keren ‘aandacht’ voor hadden.
Waardevolle dingen in het leven – zoals liefde, geluk, rust, plezier, aandacht en tijd – nemen vaak toe wanneer je deelt of weggeeft.

Wat kun je weggeven?

Je kunt het ‘weggeven’ doen op meerdere manieren:

• je ruimt je zolder op en ‘iets leuks’ dat je tegenkomt, pak je in en leg je op het bed van iemand in je huis
  • in de supermarkt loop je langs het chocoladevak en haalt daar een reep voor een vriend of vriendin – briefje erop met ‘gewoon zomaar omdat ik blij met je ben’ en hoppa: brengen maar!
  • je weet van iemand dat die slecht ter been is en niet makkelijk meer op pad kan. Haal hem of haar op voor een kop thee bij jou thuis!
  • … …

Wat ga jij weggeven dit weekend?