Weekendtip: Lammetjes kijken

Voor een uitje met een hoog aaibaarheidsgehalte, is het dit weekend tijd om de georganiseerde natuur op te zoeken.

Lammetjes en kalfjes

Als je er met Pasen niet aan toegekomen was, dan kan het dit weekend ook op vele adressen: lammetjes kijken. Of kalfjes. Of te wel: zoek de site een kinderboerderij, schaapskooi of provinciaal landschap op, en kijk waar je in de buurt terecht kan. Want lammetjes in Drenthe verschillen natuurlijk niet opmerkelijk veel van die in Noord-Brabant.

Baby-aapjes

En als je meer van de exotische jonge dieren bent, zoek je natuurlijk de dierentuin op.

MijnKerk.nl deelt iedere zaterdag een suggestie voor iets leuks. Zo ook vandaag. En wel een tip die past bij de lente: geniet van het gedartel van jonge dieren. Vanaf februari zijn overal lammetjes geboren, en dus meestal ook te zien (niet altijd te aaien!). Of struin gewoon door de natuur of in je eigen tuin.

Deze schaapskooien bijvoorbeeld hebben zondag 8 april een evenement rondom lammetjes: Natuurmonumenten Achter ‘t Zaand in Lhee en op de Brunssummerheide, schaapskudde Exloo, en een boerderij in Soest. En in Kamerik bieden ze zelfs een betaald mini-festival rondom de Lenteboerderij