Weekendtip: museums en exposities

Een nieuw museum uitproberen? Of als oom of tante met neefjes en nichtjes op museuminspectie? Een paar tips:

Continium in Kerkrade

Maak een kneedknots. Continium is hét Kidsproof museum van Limburg 2018! Kom op bezoek voor een dag vol spannende ontdekkingen: ga op tijdreis in het Warp Theater, ontdek wat wetenschap en techniek betekenen in jouw leven in de Explore Zone… En meer!

Watermuseum Arnhem

Het Nederlands Watermuseum is een eigentijds en interactief museum over alle aspecten van water. Het is een écht doe-museum. Alleen door zelf te doen ontdek je alles over water.

Natuurmuseum Brabant

Ga op ontdekkingstocht door de natuur, bewonder planten, dieren, stenen en fossielen of onderzoek zelf een object.

Aviodrome in Lelystad

Ontdek meer dan 100 vliegtuigen, leer morseseinen in de radiokamer, zie én voel luchtvaart in het 4D-filmtheater.

Archeon in Alphen aan de Rijn

Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.

Zonder kinderen:

Jip van Wijngaarden exposeert in Amersfoort in de Sint-Joriskerk. Check wel of het echt open is.

marius

Marius van Dokkum heeft sinds kort een eigen museum in Harderwijk!

Museum of Humanity

Fotograaf Ruben Timman exposeert alleen 9 juni nog in Zaanstad. Daarna wachten tot zijn eigen museum opengaat.

Later: Kerkliedwiki op 30 juni

Wel eens van kerkliedwiki gehoord? Je kan zelf meehelpen Wikipedia vol te schrijven, maar dit is een speciale versie over kerkliederen. Op 30 juni hebben ze een event in Amersfoort.

Voor de thuislezers:

Nieuwsbrief MijnKerk 7 juni