Maar één week eenzaam ?

Vandaag start de Week tegen eenzaamheid. Ik krijg de kriebels van al die weken voor een goed doel.

De week tegen eenzaamheid ….de week van borstkanker… de week van…?? Ik stem voor de week van de singles /  de weduwen / de weduwnaars / de gescheiden man/vrouw…
Alsjeblieft zeg ! Ik moet er niet aan denken en weet je waarom niet? Omdat ik de kriebels krijg van ‘welke week van dan ook’.

Duurt de eenzaamheid dan maar één week?

Het allereerste wat ik dan direct denk is dan namelijk om even bij de genoemde voorbeelden te blijven: oh ja? Duurt de eenzaamheid dan maar één week, en ben je maar één week weduwe, weduwnaar, gescheiden, single enzovoort enzovoort? Natuurlijk begrijp ik wel wat men er mee bedoelt, zo dom ben ik nu ook weer niet, en ik wil het écht bij mijzelf houden, dat ik zo reageer.

Kriebels

Ik ga dan ook nu even ontleden waarom ik de kriebels krijg. En ik ben er al heel snel achter : omdat het mij aangaat (bij de meesten dan) en ik ervaar dat eenzaamheid, borstkanker, single-zijn en daarmee ook al die andere ‘titel-weken’ niet te vangen zijn in één week. Soms ben ik zelfs bang dat de terugval na die publieke aandacht, heftiger is en daarom , wat mij betreft: laat die week maar zitten. Tenzij… je van die week een jaar , nee nog langer een leven probeert te maken. Bewust schrijf ik er bij : probeer… Probeer je leven lang aandacht te hebben voor de ander vanuit de liefde van De Ander – Jezus Christus Die Zelf altijd alle aandacht had en gaf aan de mensen om hem heen.

Op voorhand al depressief

Want weet u : er zitten 52 weken in een jaar en hoe is het met die eenzame, weduwe, gescheiden man, en al die anderen over 3 weken of hoe was het met ze 2 maanden geleden? Ik word op voorhand al depressief (zullen we daar ook een week van maken) bij de gedachte dat de media begin december begint over de kerst en of we dan willen denken aan Jantje , Pietje (nee geen zwarte), Klaasje, Elsje, Marietje of ANJA die zo eenzaam alleen thuis zit.

Mineur en cynisch

Hmmm… als ik het nalees staat het er wel een beetje in een mineur en zelfs wat cynisch, maar dat zij dan maar zo. Want ik weiger me mooier voor te doen dan ik ben, net zoals op Facebook (maar daar een volgende keer meer over). En als u denkt : ’t wordt tijd dat ze eens ergens gaat praten, dat doe ik al : tijdens de gezellige-familie-herfstvakantie-dag in een praatgroep voor het leven.

p.s.: iemand tips voor thema’s voor het leven ?

3 comments on “Maar één week eenzaam ?
 1. Avatar yvon schreef:

  Ik ben ook niet zo’n voorstander voor al die dagen en weken “van”. Het lijken steeds meer geheugensteuntjes om vooral niet te vergeten dat er mensen eenzaam zijn, of dieren mishandeld worden, of ergens op deze aarde mensen in armoede en honger leven. Heet is geen deel meer van ons zelf. Ik wordt er een beetje moe van. Als we nou gewoon proberen om in ons eigen kleine kringetje rond te kijken en op zoek gaan naar mensen die ons nodig hebben. En dan vroeg je naar een thema voor leven? Ik zie vaak mensen die altijd terugkijken op wat geweest is. Het verleden als excuus gebruiken vcor alles wat nu verkeerd gaat. Ik zou zeggen: niet met je rug naar de toekomst leven.

 2. Avatar Arjen Boonstra schreef:

  Zelfs onder christenen al heel gebruikelijk, onder mom van we hebben aandacht gehad, volgende! Ohh, en ja , natuurlijk ook nog gebeden en gezongen.

  Waarheid is cynisch.

 3. Avatar m. schreef:

  Anja, mooi geschreven ik denk er ook zo over en dat zinnetje net zoals op facebook, dat begrijp en ervaar ik ook zo,

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
25 september 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief