MENUMENU

Weer naar school

Een aantal maanden geleden heb ik me aangemeld voor een opleiding die ik al een tijdje op mijn verlanglijstje had staan. Maar er zijn nogal wat stappen die ik eerst moet nemen.

Twijfel.

Ik heb er lang over getwijfeld. Kan ik dat wel? Een opleiding doen naast mijn gezin? Hoe moet ik dat regelen? Is mijn man dan thuis? Moet ik mijn moeder laten komen voor twee uurtjes na schooltijd? Ouders van vriendjes/vriendinnetjes inschakelen? De kinderen het zelf laten regelen?

De knoop doorgehakt.

Uiteindelijk heb ik toch mijn stoute schoenen aangetrokken en me gewoon ingeschreven.

En nu is het moment aangekomen dat ik ga starten. Twee dagen deze week. En mijn kinderen? De meest makkelijke oplossing: mijn man is thuis. Ik kan dus gewoon de deur achter me dicht trekken en hoef niets te regelen.

Ik moet 5 kwartier rijden. Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de buurt van de opleidingslocatie, maar vanwege mijn gezin heb ik niets geregeld.

De winterse omstandigheden zetten me nu aan het denken. Waarom niet toch een nacht overblijven? Het scheelt een rit. Maar dat is nu niet mijn enige overweging. Mijn man is altijd degene die weg is. Het komt eigenlijk nooit voor dat hij alleen is met de kinderen. Weleens overdag, maar dat ik ook de nacht weg ben gebeurt eigenlijk nooit. Ik neem het er lekker van!

Verrast!

Als ik na de tweede opleidingsdag thuis kom, ben ik aangenaam verrast. Wat is het netjes in huis! En ik blijf nog even tegen verrassingen aanlopen.

Als ik mijn man een compliment geef, zegt hij: “Je had zeker niet verwacht dat we het zonder jou zouden redden? Je dacht zeker dat je onmisbaar bent”

Ja, natuurlijk had ik wel verwacht dat ze het zonder mij zouden redden! En natuurlijk ben ik ook blij dat dat gelukt is! Maar mijn man heeft wel een beetje gelijk: ik heb ook gedacht dat ik onmisbaar was en dat dat niet zo blijkt te zijn geeft toch een beetje dubbel gevoel..

foto: David de Mare
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
31 januari 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars