Weer naar school

Een aantal maanden geleden heb ik me aangemeld voor een opleiding die ik al een tijdje op mijn verlanglijstje had staan. Maar er zijn nogal wat stappen die ik eerst moet nemen.

Twijfel.

Ik heb er lang over getwijfeld. Kan ik dat wel? Een opleiding doen naast mijn gezin? Hoe moet ik dat regelen? Is mijn man dan thuis? Moet ik mijn moeder laten komen voor twee uurtjes na schooltijd? Ouders van vriendjes/vriendinnetjes inschakelen? De kinderen het zelf laten regelen?

De knoop doorgehakt.

Uiteindelijk heb ik toch mijn stoute schoenen aangetrokken en me gewoon ingeschreven.

En nu is het moment aangekomen dat ik ga starten. Twee dagen deze week. En mijn kinderen? De meest makkelijke oplossing: mijn man is thuis. Ik kan dus gewoon de deur achter me dicht trekken en hoef niets te regelen.

Ik moet 5 kwartier rijden. Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de buurt van de opleidingslocatie, maar vanwege mijn gezin heb ik niets geregeld.

De winterse omstandigheden zetten me nu aan het denken. Waarom niet toch een nacht overblijven? Het scheelt een rit. Maar dat is nu niet mijn enige overweging. Mijn man is altijd degene die weg is. Het komt eigenlijk nooit voor dat hij alleen is met de kinderen. Weleens overdag, maar dat ik ook de nacht weg ben gebeurt eigenlijk nooit. Ik neem het er lekker van!

Verrast!

Als ik na de tweede opleidingsdag thuis kom, ben ik aangenaam verrast. Wat is het netjes in huis! En ik blijf nog even tegen verrassingen aanlopen.

Als ik mijn man een compliment geef, zegt hij: “Je had zeker niet verwacht dat we het zonder jou zouden redden? Je dacht zeker dat je onmisbaar bent”

Ja, natuurlijk had ik wel verwacht dat ze het zonder mij zouden redden! En natuurlijk ben ik ook blij dat dat gelukt is! Maar mijn man heeft wel een beetje gelijk: ik heb ook gedacht dat ik onmisbaar was en dat dat niet zo blijkt te zijn geeft toch een beetje dubbel gevoel..

foto: David de Mare
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
31 januari 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief