Wel of geen vuurwerk? – Donderdagdiscussie

Geen vuurwerk meer in je straat met Oud&Nieuw. Hoe zou je dat vinden? Als het aan Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) ligt, is dat de toekomst. Ze willen van de jaarwisseling een gecontroleerd evenement maken, met professionele vuurwerkshows en daardoor dus zonder de gevaren van zelf afsteken. Gisteren werd er in verschillende media over vuurwerk op oudejaarsavond bericht.

Uiteenlopende meningen over vuurwerk

Maar de meningen over vuurwerk liggen nogal uiteen. Er zijn mensen die aangeven dat een vuurwerkshow in wat grotere plaatsen en de randstad misschien goed kan, maar dat dat in dunbevolkte gebieden zeker niet zal werken. Sommige mensen maken zich zorgen om het verdwijnen van typisch Nederlandse tradities en anderen vragen zich juist af hoeveel slachtoffers er moeten zijn voordat vuurwerk eindelijk als gevaarlijk gezien wordt. Een vraag daarbij is dan natuurlijk wanneer iets te gevaarlijk is en verboden moet worden…

Op ad.nl bleek uit een poll over vuurwerk dat van de ruim 21000 stemmen 52% voor professionele shows is en 48% voor zelf afsteken. De meningen lopen erg uiteen, maar het aantal voor en tegenstanders lijkt ongeveer gelijk.

Donderdagdiscussie

Genoeg meningen dus. Maar wij zijn wel benieuwd naar de jouwe. Hoe denk jij erover? Vertel het hieronder in een reactie!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
26 oktober 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief