MENUMENU

Wereldvrede in het klein

Als moeder van drie jonge, drukke kinderen, is er een ding waar ik elke dag het meeste naar verlang: een beetje vrede. Ik bedoel dan geen vrede, als in de afwezigheid van oorlog is maar vrede: stilte,  rust, gemoedelijkheid. Zoals men in het Engels zegt: peace and quiet.

Het is iets wat ik elke avond over mijn kinderen uit bid, als ze vredig liggen te slapen. Dat de vrede ze ook zal vullen als ze weer wakker worden en aan hun nieuwe dag beginnen. En ook dat ik vredig mag blijven als het alles behalve rustig is in huis.

Toverwoord

Soms zijn er van die dagen dat ik mezelf haast niet meer kan horen denken, door het geluid van rollende knikkers, vallende duploblokjes, gillende, springende, dansende kinderen. Soms spelen ze gezellig, maar lawaaierig, samen, soms is het dikke schreeuwende ruzie. Op die dagen wou ik wel dat  vrede een toverwoord was, wat bij het uitspreken bewaarheid wordt. Dan zoek ik de vrede door me in een boek te verdiepen, extra lang op de wc te zitten, de kids voor de tv te zetten of allemaal naar de speeltuin te sturen.

Help!

Dan baal ik wel eens van mezelf. Over dat ik het niet voor elkaar krijg de kinderen rustig te laten spelen. Of ik twijfel aan mijn mogelijkheden als opvoeder of aan ‘of het wel goed komt’ met die schreeuwende vrolijke bende van drie van mij. Dan fluister ik: Heer, help!

Vrede hebben met

En dan vult Gods vrede mij. Niet dat het dan ineens stil wordt of de kids direct zoetjes samen gaan spelen, maar ik voel dat ik vrede kan hebben met hoe het gaat. Ik heb er vrede mee dat er lawaai is, rommel ligt. Ik kan de boel de boel laten zijn en ik heb er vrede mee dat dit de fase is waar ik nu in zit. En om acht uur, als alles in bed ligt, bij een kopje thee, met mijn lief op de bank, vult de vrede opnieuw de kamer. Wereldvrede in het klein.

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
13 november 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars