MENUMENU

Wie bel je als eerste?

In mijn telefoon staan mijn vrouw, mijn broer, mijn moeder en mijn beste vrienden bovenaan in de lijst van laatst gebelde contacten. Deze mensen hebben een top-of-mind positie in mijn leven: ze zitten zogezegd het dichtst op en bij mijn hart. Aan hen denk ik het meest en het eerst.

Iemand zei eens: “Als je wil weten waar je hart is, kijk dan waar je gedachten het gemakkelijkst naartoe afdwalen.” Bij mij zijn dat vaak mijn dierbaren.

Maar ook God noem ik dierbaar. En hoewel God niet in mijn telefoon staat, dwalen mijn gedachten nog wel eens af naar degene die ik Vader noem. Dan gaat het een beetje zoals in de psalmen: “Liggend op mijn bed denk ik aan u, wakend in de nacht prevel ik uw naam (psalm 63:7).”

Wie staat er in jouw leven bovenaan je lijstje? Naar wie of wat dwalen jouw gedachten af? Voor deze zondag willen we je uitnodigen dat eens te doen. Schrijf het eens op, denk erover na, deel het hier bij ons. Zou je het anders willen? Is het juist goed zo? Hoe dan ook, voor deze zondag wensen we je: vrede en alle goeds.

Illustratie: Glenzz

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars