Wil jij met #carnavalvrij?

Deze week trekt Sjefke Vaeren ten strijde om op Carnaval vrij te zijn. De ludieke actie van een Brabantse familiebrouwerij #carnavalvrij heeft inmiddels meer dan genoeg handtekeningen opgeleverd, meer dan 100.000 in 48 uur, om op de agenda te komen van de Tweede Kamer. Wil jij ook met Carnaval vrij zijn?

Tekst gaat hieronder verder

Vastenavond

De Brabantse kopie van Che Guevara, Sjefke Vaeren, komt op voor Carnaval, dat hij ook Vastenavond noemt. Want zo is het begonnen, als een feestavond voor het vasten. In de vastentijd, die de woensdag daarna op Aswoensdag begint, nemen mensen de tijd en de ruimte om stil te staan met hoe het met hen is, en hoe het met de wereld gaat. Wat vind je echt belangrijk, en wat kan er beter? Waar zou je meer aandacht aan willen geven?

Veertig dagen

Ook MijnKerk.nl besteedt aandacht aan die vastentijd, die uitloopt op Pasen. Het is een tijd van veertig dagen van bezinning, een waardevolle tijd die gaat over leven en dood, liefde en lijden, over dat wat het leven zinvol maakt.

#Carnavalvrij

Maar eerst nog even los! In Brabant en Limburg ligt het openbare leven nagenoeg plat tijdens Carnaval. Reden genoeg om dan maar allemaal vrij te krijgen? Ben benieuwd waar de ludieke petitie #carnavalvrij toe leidt!

Vier jij Carnaval? Wat vind je er mooi aan, of juist een reden om het niet te vieren?

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
19 januari 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief