Winactie – Bijbel in Gewone Taal

De komende drie weken geven we op MijnKerk.nl elke week een Bijbel in Gewone Taal weg. Met dank aan het Nederlands Bijbelgenootschap.

Elke week is er een nieuwe opdracht, waarmee je kans maakt op een gratis Bijbel in Gewone Taal. De opdracht van deze week is: deel in maximaal 100 woorden welk bijbelverhaal van vroeger je is bijgebleven en waarom? Schrijf je reactie onder dit bericht of op de MijnKerk.nl facebookpagina.

De eerste actieweek loopt tot en met zaterdag 14 maart, 22.00 uur. Op maandag 16 maart maken we om 10.00 uur de winnaar bekend en start direct de tweede actieweek.

Mijn favoriete verhaal

Het bijbelverhaal dat me uit mijn jeugd het beste is bijgebleven, is het verhaal van Hanna. Ik had als kind al een enorm rechtvaardigheidsgevoel. Dat Hanna gepest werd omdat ze geen kinderen kon krijgen, maakte me zo kwaad. En dan ook nog priester Eli die denkt dat Hanna dronken is en niet ziet dat ze snikkend haar hart uitstort bij God. Ongelofelijk! Later in mijn leven kreeg dit verhaal nog een hele andere dimensie, omdat we zelf lang op ons eerste kind moesten wachten. Uiteindelijk kregen we na acht jaar onze eigen Hanna.
Adrie Stemmer – hoofdredacteur MijnKerk.nl

Op Bijbel in Gewone Taal vind je favoriete bijbelverhalen van bekende en minder bekende Nederlanders en meer moois. Je kunt de Bijbel in Gewone Taal ook volgen op facebook of twitter.