MijnKerk.nl
Op MijnKerk.nl zoeken we samen naar hoopvolle momenten van geluk en geloof in een chaotisch en druk leven.

Winnen met Liefde, Dood en Muziek

Bij de Olympische Winterspelen had ik al eens een hanglamp van het plafond geslagen toen Ireen Wüst goud won. Het was maar goed dat we hem niet weer hadden opgehangen, anders was die er zeker aangegaan afgelopen zaterdag bij de winst van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival.

Emoties

Met een mengeling van verbazing, ingehouden lachen en toch ook wel veel blijdschap keken mijn beide dochters naar me. Ze mochten opblijven en waren getuige van dit, wat mij betreft, historische moment. Natuurlijk vonden ze het ook fantastisch, maar ze begrepen mijn reactie niet: “Mam, waarom huil je?”

Ontroerd

Ik ben niet de allergrootste fan van het Songfestival, maar als het enigszins kan, volg ik het elk jaar. Ik ben net te jong om me de winst van Teach In met “Dinge-dong” te kunnen herinneren en maak dus voor het eerst bewust deze overwinning mee. Voor het eerst wordt de spanning van de puntentelling beloond met de winst en dat ontroert me. Eigenlijk ook wel tot mijn eigen verbazing.

Muziek wint

Een overwinning juist met dit mooie nummer van deze jonge artiest. Geen geschreeuw, geen poppenkast, geen uitzonderlijke effecten. Alleen een man op het podium achter zijn piano en zingend over zijn emoties. De emoties van de dood. De emoties van de liefde. En na afloop benoemen dat de muziek heeft gewonnen!

Liefde wint

En dat raakt me allemaal zodat ik sta te juichen, terwijl de tranen over mijn wangen biggelen. En de hele afgelopen week zijn we het lied blijven neuriën of hardop zingen. En de hele week speelt door mijn hoofd hoe mooi ik dit vind. Niet eens alleen het lied zelf of de overwinning voor ons land. Het is ook het verhaal van Duncan dat ik later bij Pauw hoor. En ook het verhaal van het ontstaan van het lied. En het besef dat een groot deel van Europa kiest voor muziek en voor liefde.

Winnen doe je met Liefde!

2 reacties op “Winnen met Liefde, Dood en Muziek
  1. Avatar Marisa schreef:

Ik heb dit lied ook de hele week in mijn hoofd gehad. En met mijn groep 6/7 hebben we uitgeprobeerd hoe vaak we dit lied konden aanhoren zonder het zat te worden. Dus…Duncan in de loop tijdens de tekenles en…tekenen maar! Werkt zeeeeer rustgevend! En,…we werden het niet zat! Aan het eind van de dag sloegen de kinderen spontaan de armen om elkaar heen en zongen ze het lied heel mooi met z’n allen. Wat een verbroedering! Prachtig!