Op pad (gedicht)

Het pad op de met grote voorsprong winnende foto 1 is bij de Drunense duinen.

Als alles wat leeft een ziel heeft, dan vind je de ziel in de natuur. Door in contact te komen met natuur, kun je ook in het diepst van jezelf komen.

  • Foto 1… hoewel de meesten voor deze foto kiezen vraag ik me af of dit de weg is zoals deze qua tempo ook daadwerkelijk wordt genomen… Het is een doe maar rustig aan weggetje
  • 1 – ik zoek wel wat beschutting tijdens mijn reis:-). Verder (over)zie ik niet altijd waar het toe leidt.
  • Ik koos foto 1…een beetje beschermd pad !

De foto en reacties, inspireerden mij tot het volgende gedicht:

Het pad met een ziel
maakt kromme bochten
om elke hoek wordt
‘n strijd gevochten.

Het pad van de ziel
kent je donker en licht
laat je schaduw schijnen
geeft je nieuw inzicht.

Het pad met een ziel
dat langzaam gaat,
zal tijd nemen
tijd
die in ‘n ziel niet bestaat.

Het pad met een ziel
dat jou kan verdragen
geeft je alle antwoorden
zonder iets te vragen.

One comment on “Op pad (gedicht)
  1. Avatar Irene Brand schreef:

    Deze foto spreekt mij aan Waarom? Zelf ben ik van het Apostolisch Genootschap en na enige jaren van afwezigheid, door heel veel pers. redenen ; werd mijn verbintenis opnieuw bevestigd. Hier was een schilderij, wat was uitgekozen door4 andere en mijzelf bij aanwezig. Een bijpassend lied : ik kan de weg niet overzien, die ik zal moeten gaan, maar ik houd mij aan de Liefde. Zij geeft me steeds de richting aan Ik houd mij aan de liefde, zij klinkt als zacht gefluister. Volg toch mijn weg, al wordt hij soms steil en zwaar. Ik hoor haar stem en luister. Tekst is deels van Kahlil Gibran de Profeet

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
13 december 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief