Winnende foto ‘Zee en strand’

Welke van de drie foto's prachtige foto's met als thema 'Zee en strand' sprak jullie het meest aan? Foto 2 werd - met kleine voorsprong op foto 3 - de uiteindelijke winnaar.

Een verlaten strand, reflectie van de lucht, vogels die hun kan waarnemen en rustig op het natte zand trippen of hun vleugels er vlak boven spreiden. De kleuren die van het aardse bruine, wat donkere zand overgaan in het rood en blauw. Zon, water, zand, lucht, alle elementen zijn in hun mooiste uur aanwezig. Hemel en aarde raken elkaar.

Een paar reacties op dit fraaie stil-leven: ‘Dit beeld geeft mij behalve rust, een kijkje naar de volgende … dag en verder’, ‘Op weg naar een begin en uitkomen op het einde van mijn zoektocht naar geluk’, ‘Alles wat leven is zie ik in deze foto’.

Ik maakte er de volgende poëtische impressie bij.

Zee, zee wat doe je met mij
je trekt me naar je toe
maar, als ik bij je sta
trek je weer terug

schelpen laat je aan mijn voeten
uit je ruisend zoute zee
niets heb ik hier te wensen
hier bestaat geen moeten
mijn gedachten
en voetstappen in zand
neem jij golvend met je mee

Hoe kan het
dat je langzaam draait
zodat de zon in je verdwijnt
op deze kleine planeet aarde
in het grote Universum
samen met de maan doet ver – wonderen
van terug en af, naar eb en vloed

En de wolken en de vogels
kunnen naar de verte zweven
hoog boven jouw water
daar waar ik niet meer kan staan
daar waar ik het op moet geven
daar waar al jouw vissen leven
daar waar ik ten onder zal gaan
zo werd het die avond
later

                                                            
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
11 oktober 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief