Gastblog: ‘Is er leven na een wonder?’

In mijn leven heb ik een aantal situaties meegemaakt waarin ik mij heb afgevraagd of "het ooit nog goed zou komen". Als door een wonder keerde het uitzicht en perspectief terug. Ik gun alle lezers hun visie op het concept ‘wonderen’ maar voor mij was en is duidelijk dat Hij nooit heeft losgelaten wat Zijn hand ooit begonnen is…

Het ervaren van een wonder is iets speciaals: het brengt je even in een andere wereld.  Ineens is er een nieuw perspectief, beleef je met je geliefden bijzondere dagen.

Het klinkt als een open deur maar na een wonder begint het dagelijks leven weer en komen er nieuwe zorgen, nieuwe problemen, nieuwe uitdagingen. Het wonder zorgt er zeker niet voor dat het daarna ineens allemaal vanzelf gaat.

Zomerliefde

Het is ruim 15 jaar geleden dat ik het voorrecht had om kennis te maken met de muziek van zangeres Eva Cassidy (www.evacassidy.org). Een uitzonderlijke zangeres met een bijzonder zuivere maar ook troostvolle stem.

Zo’n anderhalf jaar later moest ik afscheid nemen van een intense zomerliefde. Tijdens die zomer had ik ook haar kennis laten maken met Eva Cassidy. Die zomerliefde verdween; de liefde voor Eva’s muziek is voor altijd gebleven. Bij het afscheid kreeg ik van haar een paar regels van “Time Is A Healer”.  Zij schreef mij toen:

I found a picture of your smiling face
Bringing old memories
That I had locked away  
I hold the joy with the pain
And the truth is
I miss you…

Leven na een wonder

Inmiddels ben ik zelfs voorzitter geworden van The Official Eva Cassidy Fanclub. Tot op de dag van vandaag, de enige Eva Cassidy-fanclub ter wereld! Toen ik deze week druk bezig was met de voorbereidingen voor onze Fanclubavond op donderdag 4 februari in Zoetermeer, kwam “Time is a Healer” weer eens voorbij. Het deed mij denken aan een van de wonderen die mij ooit is overkomen. Ik voelde mij schuldig dat ik het vergeten was, ik was het zo gewoon gaan vinden dat alles weer goed was. Immers, het leven was verder gegaan en je focust je weer op wat er nu in je leven aan het gebeuren is.

Bij het horen van het nummer besefte ik dat mijn herinneringen mij hebben gevormd en gemaakt tot wie ik vandaag ben. Nare herinneringen maken mij verdrietig en mooie herinneringen maken mij blij. Eigenlijk kan het niet veel menselijker worden…

Op 4 februari mag ik iets vertellen over mijn fascinatie voor de zangeres Eva Cassidy, die veel te jong overleed. Zij gaf zoveel mensen inspiratie en hoop met haar onwaarschijnlijk mooie stem. De volgende regels zal ik die avond zeker koesteren:

I found a picture of your smiling face
Bringing old memories
That I had locked away
Well time is a healer
all hearts that break
Are put back together again
‘Cause love heals the wound it makes

Ik voel mij dankbaar en getroost en in het besef dat, ondanks alles, we altijd mogen leven met nieuw perspectief, al moeten herinneringen dat soms bij je terug brengen!”

Anton van Dijken

Kom naar de Eva Cassidy Fanclubavond

Wil je Anton horen spreken over Eva en wil je mee maken hoe haar muziek tot leven laten komt? Er zijn nog kaarten voor de Fanclubavond.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
29 januari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief