MENUMENU

WoordFoto van deze week ‘Lekker dier’

Koude kikker of lekker dier? Dat was de vraag bij het beeld van de kikker, die zo direct in de lens kijkt. Dank je voor de mooie foto, Anne (Cirkel der Natuur)!

Leuk dat veel van jullie teruggrepen naar het sprookje: prinsessen die kouwe kikkers in prachtige prinsen – al dan niet met wit paard – voor ogen kregen.  Jeugdsentiment of wishful thinking? Twee versies rijm ontsprongen naar aanleiding van jullie woorden aan mijn brein

 Geniet van elk moment, waarop je je in je element voelt. Water, woestijn, bos of de mooie heide, wat bij je past. Even van die momentjes, waarop alles samenvalt en goed is. Wees de stilte. Al was het maar voor even.

En een wat minder serieuze gedachte:

Opkikkertje

Met een brede glimlach op zijn bekkie
Relaxte de wannabe prins op zijn favoriete stekkie
Zijn camouflagepak onttrok hem aan de aandach’
Van elke rover die hem voor een hapje aanzag.
Hij keek elke dag uit naar de dames van het avondkoor
Gecharmeerd door deze exemplaren kwam hij de dag goed door
Verplaats je in de gedachten van dit slimme dier
En kijk samen met hem uit naar elk moment van plezier.

Foto: Ciirkel der Natuur

Foto: Ciirkel der Natuur

 

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
22 augustus 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars