Wat wordt de kersthit van 2017?

Het is weer de tijd van de kerstmuziek. Op de radio wordt veel kerstmuziek gedraaid. Ook Spotify biedt kerstmuzieklijstjes aan.  Oude hits worden weer van de plank gehaald. ‘Driving home for Christmas’ van Chris Rea, of ‘Last Christmas’ van Wham!, staan al jaren in de top van de kerst-popmuziek.  Toch wordt er ook elk jaar veel nieuw materiaal uitgebracht. Elke zichzelf respecterende artiest brengt minimaal één keer in z’n loopbaan een kerstsingle of een heel kerstalbum uit. Ook dit jaar weer veel leuke nieuwe kerstmuziek. Ik maakte een keuze, een top drie en ik ben benieuwd: Wat wordt volgens jou de kersthit van 2017?

Sia – Santa’s coming for us

Op de derde plaats een super vrolijk lied van Sia: ‘Santa’s coming for us’. Met ruim 15 miljoen views op YouTube gooit dit lied hoge ogen om de kersthit van 2017 te worden.  Het lied staat op het kerstalbum ‘Every day is Christmas’. Dit album is sowieso een aanrader. Tien nieuwe frisse Christmas songs. Up-tempo, melancholiek, kerstbelletjes,  alles is aanwezig. De hitsingle ‘Santa’s coming for us’ stelt tekstueel niet zo veel voor, Sia roept vooral op tot veel vrolijkheid. De clip doet daar, met een vette knipoog naar de jaren zestig, nog een schepje bovenop. Voor Sia is Kerstmis vooral een vrolijk, gezellig en grappig feest.

Caro Emerald – Something for Christmas

Op de tweede plaats komt voor mij Caro Emerald. Deze Nederlandse zangeres van wereldformaat brengt dit jaar een kerstsingle met de titel ‘Something for Christmas’.  Een liedje in de stijl die we van Caro Emerald gewend zijn, retrodanspop, een beetje jazzy met een beat. Je waant je even in een nachtclub in de jaren vijftig. De tekst van het liedje brengt je ook terug in de tijd. De vrouw verwent haar mannetje en vervolgens krijgt ze prachtige cadeautjes van haar schatje. Hmm, niet echt vooruitstrevend, wel romantisch…

Mariah Carey – The Star

Tenslotte de nummer één. Voor mij is de kersthit van 2017 ‘The Star’ van Mariah Carey. Mariah Carey heeft geen introductie nodig. Na “All I want for Christmas is you” uit 1994, is ze de onbetwiste koningin van de Kerstmuziek. Dit jaar pakt ze het echt anders aan. Voor de animatiefilm The Star schreef ze een echte kerstballade. Het lied heeft alles wat een kersthit moet hebben. Kerstbelletjes, een kinderkoortje, een modulatie en een goed verhaal.  Waar de kersthits van tegenwoordig tekstueel vaak aan de oppervlakte blijven, durft Mariah in dit lied de diepte in te gaan. The Star is de titelsong van een tekenfilm die het oorspronkelijke kerstverhaal vertelt vanuit het perspectief van dieren. Het lied van Mariah wijst ons op de boodschap van het oorspronkelijke kerstverhaal.

“Follow that star above you
Should the world try to break you down
There is one who waits for you
Though you can’t see him now
Thunder and rain surrounds you
But His love’s just a breath away.”

Een tikje sentimenteel misschien, maar ik houd er wel van.
En jij? Wat wordt volgens jou de kersthit van 2017?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
13 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief