You can’t always get what you want

In de periode van 2007 tot en met 2013 liep ik samen met mijn beste vriend Jelle in gedeelten de Camino a Santiago de Compostella, de beroemde pelgrimsroute in Noord Spanje. Wij liepen van St. Jean Pied de Porte, via Santiago, naar Finesterra. Ik schrijf in verschillende blogs over de avonturen van twee pelgrims.

Helaas … gesloten, uitverkocht, we hebben een betere kandidaat

Ken je dat? Dat je graag ergens heen wilt, maar dat het net is gesloten als jij er bent? Of dat je een boek wilt hebben -uit een echte winkel in plaats van internet- en dat het laatste exemplaar net verkocht is? Of een mooie job waar je helemaal voor gaat maar dat jij helaas degene bent die afvalt van de laatste twee kandidaten? Kortom: dat je niet krijgt wat je graag wilt?

Verkiezingen

Zo ging het ook met Hillary Clinton. 30 Jaar lang toeleven naar dat ultieme doel: het presidentschap van de verenigde staten van Amerika. En dan speelt je tegenstander, na zijn overwinningsspeech het nummer van de Rolling Stones: You can’t allways get what you want … au.

Gratis wijn

Het volgende is maar een kleinigheid, maar toch. Zo passeerden wij tijdens onze eerste tocht op de Camino de plaats Irache. Daar is een Bodega die gratis wijn uit een kraan laat komen. Gezien het groeiende aantal pelgrims en de inhaligheid van sommige van hen -het zijn net mensen- is de tap niet meer de hele dag geopend. Je raadt het al, gesloten op het moment dat wij langs kwamen. We hadden ons er echt op verheugd en waren zeker teleurgesteld dat het ons niet ‘gegund’ was.  We hebben vervolgens nog geprobeerd om water in wijn te veranderen, maar dat is helaas niet iedereen gegeven.

Levensles

Ook hierin ligt weer zo’n prachtige levensles. Hoe gaan we om met teleurstellingen. Wat doen we als we niet krijgen wat we graag willen hebben? En dan heb ik het niet alleen over ‘spullen.’ Wat mij helpt is de uitspraak: ‘God geeft ons niet altijd wat we graag willen, maar wel datgene wat we nodig hebben.’ Dat vind ik niet altijd even gemakkelijk. Maar het helpt mij wel … Hoe is dit voor jou?

12 reacties op “You can’t always get what you want
  1. Avatar Don Korthout schreef:

Heel herkenbaar. Ook ik heb veel gehad waar ik niet om vroeg maar wel nodig had. Daardoor leerde ik vragen wat ik nodig dacht te hebben. Ook toen zat ik soms flink naast

• Avatar John Sas schreef:

Ja Don, het is soms heel frustrerend. Voor mij is het een zoeken naar balans. Ook pro-actief zijn. Augustine zei ooit: als je bid, doe dan of het voor 100% va God af hangt. Wanneer je werkt, doe dan of het voor 100% van jou af hangt. Ora et Labora. Eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen van en voor ons eigen leven.

• Avatar Estella schreef:

Pecfret answer! That really gets to the heart of it!

2. Avatar Marina schreef:

Ach ik zou niet weten wat ik nou perse zou willen hebben..als je je maar een beetje goed kan voelen..Er zijnomstandigheden die ik liever niet had gehad maar ik probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan en er zijn ook dingen die ik niet om gevraagd zou hebben maar waar ik wel erg van geniet dus ik probeer alles te nemen zoals het komt en als je iets graag wil en niet krijgt vind je soms nog iets veel beters, dat heb ik wel eens ondervonden..ik denk met ouder worden leer je wel meer accepteren over het algemeen.
    Prachtig hek trouwens van forjas ayegui, Jesus heeft het van zijn vader geleerd en zijn werk is in verschillende landen te vinden en hij heeft ook nog verschillende prijzen gewonnen. Op de weg van santiago is er oa bij de ingang van een herberg werk van hem te vinden. De foto trok mijn aandacht en even wat research gedaan

• Avatar John schreef:

Leuk dat je wat research hebt gedaan Marina. Ik wist dit nog niet, dus dank voor het delen! Ja, de weg van de ‘oudere’ is meer te kunnen accepteren. Helaas is dit niet voor iedere oudere weggelegd. Jammer, want ouderen kunnen hierin juist een voorbeeld en leraar/lerares zijn voor de jongeren.

• Avatar Malinda schreef:

The abtiliy to think like that shows you’re an expert

3. Avatar Marco van der Velden schreef:

Mooi geschreven en vanavond voorgelezen tijdens onze ManUnited ‘mannenavond’. Uit eigen ervaring mag ik weten dat God altijd met je meegaat, dus ook als je het gevoel hebt een afslag mis te hebben gelopen of iets niet ‘krijgt of kan behouden’. Hij draagt en zorgt voor ons.

• Avatar John schreef:

Gaaf Marco dat je mijn blog hebt gedeeld aan de mannen van ManU. Als je in de toekomst nog eens een spreker nodig hebt voor deze club kom ik graag een keertje langs. Big hug 4 now!

• Avatar Veanna schreef:

I see, I supspoe that would have to be the case.

4. Avatar Mahaley schreef:

We need more intgihss like this in this thread.