MENUMENU

Zachtjes doorgeven…

Ik kwam deze advertentie tegen. Als je - zoals ik - als kind vaak naar de kerk ging, spreekt de tekst boekdelen. Zachtjes doorgeven. Niet kauwen, maar erop zuigen. En vooral: zolang mogelijk met één pepermuntje doen.

‘Zachtjes doorgeven’. Het lijkt wel alsof het geloof zo aan mij is doorgegeven. Door mijn grootouders die het stilletjes voorleefden. Door mijn vader en moeder die met ons zongen en baden. Door een juf of meester met een gitaar… Zachtjes, stilletjes, kalmpjes groeide er iets mij.

En jij? Is er ook aan jou zachtjes een gevoel van geloof doorgegeven? Of ben je eerder ondanks alles nog op zoek naar God? Hoe het ook zij: we zijn benieuwd naar jou ervaringen. Hoe is het aan jou doorgegeven? En hoe geef jij dat weer door aan anderen?

We wensen je een Zachte geZegende Zondag! 🙂

Een reactie op “Zachtjes doorgeven…
 1. Lien van Os schreef:

  Zo duidelijk herkenbaar bijmij ging dat vroeger ook zo !!!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
8 september 2013
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars