Zaterdagtip: Stuur een kaartje naar een eenzame oudere

We weten inmiddels allemaal wel dat geluk niet is dat je doet wat jou blij maakt of dat je alles perfect in orde hebt. Zo makkelijk is dat ook niet. Ben je net heel gelukkig met je huis en je gezin, gaat het op je werk niet lekker, of andersom.

Iets wat wel altijd gelukkig maakt, en dat is ook bewezen in onderzoeken, is iets doen voor een ander.

Daarom hebben wij vandaag een simpele tip voor je: Doe vandaag eens iets voor iemand anders. Een paar ideeen:

  • Bedenk wie in je straat weleens eenzaam kan zijn. Iemand die niet veel bezoek ontvangt of elke dag een vast rondje naar de supermarkt loopt misschien? Breng een mooie kerstkaart of iets lekkers langs en neem de moeite om een kopje thee te drinken.
  • Schrijf een handgeschreven brief aan mensen die dit jaar iets voor jou betekend hebben en vertel waarom diegene belangrijk voor je is.
  • Organiseer een zondagmiddagbrunch voor je buurt en nodig iedereen uit (en vraag evt iets mee te nemen). Het is zo leuk om mensen met elkaar in contact te brengen en om zelf ook in contact te komen met nieuwe mensen.
  • Doe mee aan de kerstkaartjesactie van het Ouderenfonds en PostNL. Op deze site staat alle informatie. Het is simpel: je schrijft een mooi kaartje en stuurt die op aan het Ouderenfonds. Zij verdelen deze vervolgens onder eenzame ouderen (doe het voor 18 december, dat is de deadline! Niet op tijd gelukt? Dan bedenk je zelf iemand!)

Wat ga jij doen ?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
16 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief