Zegenwens voor Eberhard van der Laan

Gisteren was daar dan het onvermijdelijke bericht: burgemeester Eberhard van der Laan zei op een indrukwekkende manier 'vaarwel' tegen de inwoners van zijn stad. Ik voel me even Amsterdammer. Hij was ook burgemeester van mijn hoofdstad. We wisten allemaal dat hij ziek was. Nu schreef hij ons dat hij uitbehandeld is. Tijd voor een zegenwens als ons vaar-wel.

Nog maar een kleine twee weken geleden werden velen getroffen door de ontroerende foto van Van der Laan die ondersteund werd door de koning bij diens werkbezoek aan Amsterdam:

Vaarwel Eberhard van der Laan

Nu is het moment gekomen van vaarwel zeggen. En wat zeg je dan? Wat wens je dan? Nog een goede tijd, hoe kort misschien ook. Met familie en vrienden, en niet meer op het podium. Het zij hem vergund, wensen we Eberhard van der Laan toe met een Keltische zegenwens:

Het zij je vergund
in je levensavond
te oogsten
wat je hebt gezaaid.
Dat velen mogen putten
uit de wijsheid
waarin je bent gegroeid.
Dat je ouderdom
je niet bedrukt
met angst en zorgen,
maar een voorproef is
van de eeuwige vrijheid
die op je wacht.

Kaarsje

Ik brand een kaarsje voor Eberhard van der Laan. En voor zovelen die afscheid moeten nemen in hun leven, omdat ze afscheid moeten gaan nemen van hun leven. Jij kunt ook een kaarsje branden op onze website. Voor wie steek jij een kaarsje aan?

2014-03-27 13:19:51 AMSTERDAM – Burgemeester Eberhard van der Laan tijdens de installatie van nieuwe leden van de Amsterdamse gemeenteraad na de verkiezingen. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
19 september 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief