Zijn er behalve yogasnuivers ook bidsnuivers?

Door de week zitten ze te mediteren op yogales en eten ze hypergezond, maar in het weekeinde gaan de remmen los: de yogasnuivers. Ik moest even wennen aan dat woord, omdat ik yoga en het snuiven van partydrugs nooit met elkaar samen had bedacht. Maar het blijkt wel realiteit.

Korpschef Akerboom ziet jong-volwassenen door de weeks erg letten op hun eetpatroon en druk bezig met sporten en de balans in hun leven. Maar in het weekend gaan ze los met drugs. Deze tegenstrijdigheid is te horen in het woord  dat hij ervoor bedacht: yogasnuivers.

Partydrugs horen erbij

De korpschef had het niet over enkelingen. Want dat was nou precies het punt wat hij wilde maken: zo normaal als yoga is, is het gebruik van partydrugs inmiddels ook. Het ‘hoort erbij’. Ik kan me er zelf geen voorstelling van maken, maar het intrigeert me wel. Waarom zijn drugs waar we altijd van geleerd hebben dat die verslavend zijn ineens normaal? Ja, ook heroïne en cocaïne, en spul dat nog sterker is. En waarom zou je dat gebruiken? Waarom heb je dat nodig?

Vlucht?

Is het een vlucht uit dat strak georganiseerde leven? Is het nodig om de balans te kunnen houden om soms helemaal uit de band te springen? Wat levert je dat op? Ik weet het niet.

Bidsnuivers

En ik vraag me af of er ook gebruikers van partydrugs zijn die op andere momenten met het christelijk geloof bezig zijn. Die door de weeks en op zondag bidden en op andere momenten in het weekend even een shotje of snufje van het een of het ander nemen. Met andere woorden: ik ben op zoek naar bidsnuivers en wil graag hun verhaal horen. Mail me op otto@mijnkerk.nl of laat me wat weten via de social media.

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
30 augustus 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief