Zo heb je het kerstverhaal nog nooit gezien

Harderwijk vormt het decor voor Kerst met De Zandtovenaar. Dit is de creatieve vertelling van het kerstverhaal door zandtovenaar Gert van der Vijver. Vanavond is de uitzending om 19.25 uur op NPO Zapp en vervolgens op zondag 22 december om 16.55 uur op NPO Zapp, woensdag 25 december om 12.10 uur op NPO 1 en donderdag 26 december om 14.40 uur op NPO Zapp.
De zandtovenaar ‘vertelt’ samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn verbazingwekkende zandtekeningen. Zandtekeningen, lichteffecten en een live-band zorgen voor een bijzondere kerstbeleving voor het hele gezin. Zo heb je het kerstverhaal nog nooit gezien!
In het filmpje hieronder legt Gert van der Vijver aan de deelnemers van Kliederkerk uit hoe hij een zandtekening maakt. De tekst gaat verder na het filmpje.

Artiesten

De artiesten die deze editie meedoen zijn Emma Heesters (Beste Zangers), Romy Monteiro (The Bodyguard), Trinity, Mannes Bakker (Junior Songfestival), Silver (winnaar The Voice Kids). De artiesten zingen traditionele en moderne kerstliedjes die perfect passen in het eeuwenoude kerstverhaal uit de Bijbel. Ze worden bijgestaan door het Soundwise Gospel koor en broer en zus Matthijs en Adinda van Delft, winnaars van het Prinses Christina Concours.

Kerstverhaal

Willem Wever presentator Edson da Graça is de vertelstem van het kerstverhaal tijdens Kerst met de Zandtovenaar 2019. Edson: “Het kerstverhaal is voor mij een bijzonder verhaal dat gaat over hoop en ondanks tegenslagen altijd geloof houden op betere tijden. Door de kunst van de Zandtovenaar denk ik dat ook de jongere generatie helemaal op kan gaan in dit prachtige verhaal.”

Meer informatie is te vinden op de Facebook en Instagram van Kerst met de Zandtovenaar en www.kerstmetdezandtovenaar.nl.

Bron foto: KRO/NCRV

 
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
21 december 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief