Zo maak je van je baan een droombaan

Bij mijn vorige werkgever hadden we vorig jaar een pittige klus te klaren. Dat kostte veel energie en tijd. Gelukkig werkte ik in een ijzersterk en superleuk team. Dat maakte dat ik mijn werk heel leuk vond. Samen zorgden we ervoor dat we plezier hielden in ons werk. Vijf tips om van je baan een droombaan te maken.

 

1. Kijk kritisch naar je taken 

Wat geeft je energie? En wat kost je energie? Als je weet hoeveel tijd je hieraan kwijt bent, kun je bekijken hoe je meer tijd kunt besteden aan werk waar je juist energie van krijgt. Misschien kun je taken herverdelen met collega´s. Iemand anders kan soms heel blij worden van een taak waar jij een gigantische hekel aan hebt.

2. Maak zelf beslissingen

Neem de ruimte om zelf beslissingen te nemen. Je voelt je dan meer betrokken bij je werk en je voelt je er meer verantwoordelijk voor. Het voordeel van mijn vorige werkgever is dat we deze ruimte kregen.

3. Hou contact met inspirerende klanten, collega´s of leveranciers

Contacten met anderen maken je werk vaak leuker en geven je baan betekenis.

4. Bespreek met je leidinggevende en/of collega´s 

Doe een voorstel voor de aanpassingen die je in gedachten hebt. Spreek af welke concrete stappen jullie kunnen zetten.

5. Vier

Vier hoogtepunten! Een nieuwe klant binnengehaald, een nieuw product opgeleverd, de eerste dag van de zomer of gewoon het feit dat je een baan hebt. Er is altijd wel iets te vieren. Wij vierden vandaag het vertrek met een collega (we gaan haar missen!) met een gezellige picknick buiten. 

Meer plezier 

Dankzij deze vijf pijlers kreeg ik weer meer plezier in mijn werk.  Totdat deze baan bij MijnKerk.nl voorbij kwam. Met pijn in mijn hart nam ik afscheid van mijn geliefde collega´s. Maar wel met een onwijs leuke baan in het vooruitzicht. Ik heb nog geen moment spijt gehad en ik voel elke dag weer nieuwe energie stromen.


Hoe maak jij van jouw baan een droombaan?

Deel dit verhaal:
Anneloes van 't Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
4 september 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief