Zoals gedacht loopt alles anders

Jacqueline kan plannen wat ze wil, maar met drie kinderen en een hond, het werk op de peuterspeelzaal en een man die veel weg is, loopt alles vaak anders dan ze 's morgens had gedacht.

Ochtend

Half 7 ‘s ochtends, mijn wekker gaat. Mijn oudste dochter is in de badkamer, dus ik draai me nog even om. Als mijn wekker voor de derde keer gaat en mijn dochter nog steeds in de badkamer is, besluit ik om toch op te staan en eerst het ontbijt klaar te maken. Na het ontbijt ga ik douchen. Het duurt lang voordat het water warm is. Ik wacht nog even, maar helaas, geen warm water, geen douche. Ik bel de cv-monteur, die belooft vanmiddag te komen. Inmiddels is het later dan ik dacht. Dan maar even een kort rondje met de hond. De kinderen hebben nog wat aansporing nodig, voordat ze naar school kunnen en ik zit toch weer later in de auto dan ik wilde. En natuurlijk is het juist vandaag extra druk onderweg. De ochtend op de peuterspeelzaal verloopt soepel. Maar als de kinderen opgehaald zijn, kijken mijn collega en ik elkaar zuchtend aan. Ineens gebeurde er van alles tegelijk en in plaats van opgeruimd is het aan het eind van de ochtend een grote puinhoop.

Middag

Thuisgekomen neem ik mijn hond mee naar het park om een balletje te gooien. Hij is enthousiast en komt het balletje keurig terugbrengen. Maar plotseling is hij weg. Hij reageert niet als ik roep. Het duurt even, maar uiteindelijk komt hij toch terug. Hierdoor ben ik wel langer weggeweest dan ik gepland had, dus ik moet gelijk door naar school, om de kinderen te halen. Terwijl ik naar school loop, kijk ik nog even op mijn telefoon. Twee appje. Twee ouders zijn eerder klaar met werken en halen hun eigen kinderen van school, dus in plaats van 5 hoef ik maar 1 gastkind te halen. Een rustige middag.

De cv-monteur komt pas aan het einde van de middag. Ondertussen ga ik eten koken. Ik dacht dat er nog rijst was, maar ik heb me vergist. Gelukkig wil mijn jongste dochter wel even naar de supermarkt. Ze moet wel opschieten, want ze moet zo trainen. Als mijn gastkind opgehaald is, kunnen we aan tafel. Daarna is er nog tijd om snel even te douchen.

Avond

Als ik op het punt sta om naar het orkest te gaan, komt mijn jongste dochter huilend terug van de handbaltraining. Ze is op haar arm gevallen. Ik mag er niet naar kijken en al helemaal niet aanraken, dus ik bel de huisartsenpost en gelukkig mogen we direct komen. Bij aankomst blijkt tot mijn grote schrik de huisartsenpost verhuisd te zijn. Ik weet even niet wat ik moet doen, maar mijn smartphone brengt uitkomst: ik moet wee panden verderop zijn. De huisarts vindt het niet nodig om een foto te laten maken, dus een ritje naar het ziekenhuis wordt ons bespaard.

Later die avond plof ik moe op mijn bank. Op twitter zie ik een mooie “omdenk-spreuk” voorbijkomen: “Zoals verwacht gaat alles anders”. Deze spreuk past precies bij mij. Want hoe goed ik de dingen ook probeer te plannen, mijn dagen blijken ‘s avonds altijd anders te zijn verlopen, dan dat ik ze ‘s morgens bedacht heb.

One comment on “Zoals gedacht loopt alles anders
  1. Avatar Mar schreef:

    Ja, vooral een rustmoment lijkt moeilijk haalbaar, terwijl dit heel belangrijk is

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
7 november 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief