MENUMENU

Zomerkleding

Je kon er niet omheen de afgelopen weken: de burkini. Nou ja, ik heb er zelf nog nooit een in het echt gezien, maar het was toch een hele discussie die zo ineens losbarstte. Zo heb je nog nooit van een ding gehoord, en het volgende moment heb je alle verschillende meningen over datzelfde ding al voorbij zien vliegen op je scherm.

Alle soorten en maten

De verhitte discussie in Frankrijk brak los op een moment dat het toch al zo warm was. Dus toen ik met een temperatuur van boven de 30°C in een broeierige treincoupé zat, keek ik toch eens om me heen hoe iedereen gekleed ging. Het is natuurlijk geen Frans strand, maar je ziet toch duidelijke verschillen. De kantoormannen in maatpak, de studenten in spijkerbroek en t-shirt, de tieners in onvoorstelbaar korte shorts, de dagjes-uit-mensen met afgezakte hemdjes, alle soorten en maten zijn vertegenwoordigd.

Kledingkast

Het mooie is dat iedereen zelf zo zijn of haar keuzes maakt, ’s ochtends voor de kledingkast. De een wil opvallen, de ander niet; de een gaat voor comfort, de ander voor netjes; de een gaat voor wat meer bloot, de ander voor meer bedekt. Natuurlijk heb ik ook wel zo mijn mening over wat mensen misschien beter wel of niet aan zouden kunnen trekken, maar wat ik uiteindelijk toch echt het allermooist vind, is als mensen precies die kleding aandoen waarin zij zich fijn en zelfverzekerd voelen. Kleding waarin zij voelen dat ze tot hun recht komen.

Verscheidenheid

In de Bijbel staat: “Eer God met je lichaam!” (1 Korintiërs 6:20). Dat kan iedereen op zijn of haar eigen manier invullen, bijvoorbeeld met behulp van je kleding: door jezelf eerbiedig te bedekken of door met je kleding juist te benadrukken hoe mooi je door God bent gemaakt, door je haar te verbergen of door het juist te laten waaien in de wind. Ik geniet van die verscheidenheid … God misschien ook wel!

Wat is jouw favoriete kleding? Waarin voel jij je het fijnst met warm weer?

Afbeelding: Bruno Sanchez-Andrade Nuño

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars