MENUMENU

Zomerkleding

Je kon er niet omheen de afgelopen weken: de burkini. Nou ja, ik heb er zelf nog nooit een in het echt gezien, maar het was toch een hele discussie die zo ineens losbarstte. Zo heb je nog nooit van een ding gehoord, en het volgende moment heb je alle verschillende meningen over datzelfde ding al voorbij zien vliegen op je scherm.

Alle soorten en maten

De verhitte discussie in Frankrijk brak los op een moment dat het toch al zo warm was. Dus toen ik met een temperatuur van boven de 30°C in een broeierige treincoupé zat, keek ik toch eens om me heen hoe iedereen gekleed ging. Het is natuurlijk geen Frans strand, maar je ziet toch duidelijke verschillen. De kantoormannen in maatpak, de studenten in spijkerbroek en t-shirt, de tieners in onvoorstelbaar korte shorts, de dagjes-uit-mensen met afgezakte hemdjes, alle soorten en maten zijn vertegenwoordigd.

Kledingkast

Het mooie is dat iedereen zelf zo zijn of haar keuzes maakt, ’s ochtends voor de kledingkast. De een wil opvallen, de ander niet; de een gaat voor comfort, de ander voor netjes; de een gaat voor wat meer bloot, de ander voor meer bedekt. Natuurlijk heb ik ook wel zo mijn mening over wat mensen misschien beter wel of niet aan zouden kunnen trekken, maar wat ik uiteindelijk toch echt het allermooist vind, is als mensen precies die kleding aandoen waarin zij zich fijn en zelfverzekerd voelen. Kleding waarin zij voelen dat ze tot hun recht komen.

Verscheidenheid

In de Bijbel staat: “Eer God met je lichaam!” (1 Korintiërs 6:20). Dat kan iedereen op zijn of haar eigen manier invullen, bijvoorbeeld met behulp van je kleding: door jezelf eerbiedig te bedekken of door met je kleding juist te benadrukken hoe mooi je door God bent gemaakt, door je haar te verbergen of door het juist te laten waaien in de wind. Ik geniet van die verscheidenheid … God misschien ook wel!

Wat is jouw favoriete kleding? Waarin voel jij je het fijnst met warm weer?

Afbeelding: Bruno Sanchez-Andrade Nuño

3 reacties op “Zomerkleding
 1. Mar schreef:

  Luchtige kleding, ik heb een linnen blouse die wel heel fijn zit, is een wandelblouse en draag sinds enkele jaren ook weer een s rokken, ik heb soms wel bewondering voor de moslimvrouwen want sommigen lopen er bij als prinsessen met prachtige hoofddoeken en mooie slippers met goud..dan lopen wij er toch niet vaak zo mooi bij over het algemeen..daar kun je over discussieren of het goed is om daar veel aandacht te hebben of niet..voor mezelf hou ik het vaak bij eenvoudige kleding en soms sieraden die ik heb gekregen

  • Lianne Post schreef:

   Ha Anoniem, dat klinkt als een heel fijne blouse! Je kan er inderdaad over discussiëren, wat wel en niet goed of nodig is, maar wat is het soms ook leuk om te zien hoe mooi mensen zich uitdossen, vind je niet?

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
5 september 2016
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars