Zondagmorgen

Ook op zondagmorgen moet de hond uitgelaten worden. Wat is de wereld dan nog mooi en stil. De nevels hangen over de velden. Jacqueline neemt ons even mee op zo'n vroege zondagmorgen.

Het is zondagmorgen, mijn wekker gaat al op tijd, want ik wil naar de kerk.
Als ik op mijn slaapkamer het gordijn open doe, blijf ik even staan kijken.
Boven het veld hangen “witte wieven”.
De toren van de kerk komt er net bovenuit.
Tussen de bomen door geeft de zon een prachtig licht aan het geheel.
Ik neurie zacht het lied dat we jaren terug in de woonwerkgemeenschap zongen om de kinderen wakker te maken:
“Wees welkom dag van de zon,
De zo-ondag is gekomen,
De klokken luiden in toren en hart”
(Een door een collega gemaakte vertaling van een Engels lied, helaas ken ik het origineel niet en heb ik de vertaling niet bewaard)

De deur uit.

Nog voor het ontbijt loop ik de deur uit met mijn hond. Ik moet bukken voor een spinnenweb. Wat een kunstwerk!
Het is nog stil op straat.
Heb je wel eens geluisterd naar de stilte in het park op zondagochtend? Die is zó anders dan op andere ochtenden. Eigenlijk is het helemaal niet stil.
Ik blijf staan om te zoeken in welke boom de bonte specht vanochtend zit. En naast het geklop van de bonte specht zijn er heel wat andere vogels te horen.
Op de peuterspeelzaal leren we de kinderen het lied:
“Zeg wie heeft gemaakt de bloemetjes, de bloemetjes, de bloemetjes,
Zeg wie heeft gemaakt de bloemetjes,
God in de hemel daar”
De kinderen mogen voor elk volgend couplet bedenken wat de Here God nog meer gemaakt heeft. De vogeltjes, de spinnetjes, de bomen, de zon en de maan, en wat al niet meer.

Op de terugweg naar huis blijf ik neuriën, wat heeft God toch veel dingen gemaakt. En stuk voor stuk even mooi.
De zondagochtend is toch echt mijn meest favoriete ochtend voor een rondje met mijn hond!

foto; J. I. Jacobs
Een reactie op “Zondagmorgen
  1. Marina schreef:

Prachtig he, hier was het afgelopen zondag ook zo, met mist vlak boven het land en ik sprong dan op mijn fiets om eropuit te gaan en wandelen of hardlopen. Elke zondag weer anders, ook al is het meestal zelfde plaats. Het was een heerlijke dag, en de zon gaf nog lekker warmte af.