MENUMENU

Geloof je mij zonder bewijs?

Er zijn momenten in het leven waar Anja graag het bewijs van ziet. Hoe zit dat met het bestaan van God eigenlijk?

De vakantie is bijna voorbij. Ik heb veel dingen gedaan en gezien én veel foto’s gemaakt. Sommige momenten wil je vastleggen om ze als het ware ‘vast te houden’ en later op terug te zien of aan anderen te laten zien. Dat je aan zee geweest bent en bij de molens van Kinderdijk enzovoort..

Dierbaar zonder ‘bewijs’

Van de allermooiste en dierbaarste momenten heb ik echter geen foto’s. Op nummer 3 staat het moment dat ik ondersteboven ging met mijn kano: binnen 3 seconden lagen we in het water onder de kano en waren we een komisch schouwspel voor vele omstanders. Op nummer 2 staan de vele spelletjes ‘duizenden’ die we gedaan hebben, neigend naar fanatisme en valsspelen was er niet bij. Maar met stip op nummer 1 staat de ochtend na de verjaardag van mijn zusje. Ik was blijven slapen en ze bracht me koffie en ging tegenover me zitten in ‘mijn’ oude bed. Het was een moment van ‘thuiskomen’: kletsend als zusjes in mijn oude bed in haar huis. Het staat op mijn netvlies en in mijn hart gegrift. Geen foto. Geen ‘bewijs’. Maar het was er wel. Intens. Jullie zullen me moeten geloven op mijn woord.

Bewijs dat God bestaat

Aan deze momenten moet ik denken als ik denk aan God en in de Bijbel lees. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar er zijn vaak momenten in mijn leven dat ik ‘bewijs’ wil. Bewijs dat God bestaat. Bewijs dat Hij naar mij omkijkt. Een soort van printje of routebeschrijving hoe het zal gaan als ik iets moeilijks meemaak en ook als er iets leuks staat te gebeuren. Maar God geeft –met eerbied gesproken- nooit foto’s. Hij heeft wel Zijn woord gegeven in de Bijbel en daar moet ik het mee doen. En soms zijn er van die intense momenten, net zoals de drie momenten die ik hierboven beschreef, dan wéét en voél ik: God IS er. En ook van deze momenten heb ik geen foto.

Ik zal God moeten geloven op Zijn Woord. De éne keer gaat me dat gemakkelijker af dan de andere keer en soms, ja soms vraag ik tegen beter weten in, tóch weer om een foto als bewijs.

Totdat ik weer tot besef kom: de mooiste momenten zijn niet te bewijzen met foto’s die ZIJN er gewoon.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars