MENUMENU

Zorgeloze muziek (James Last)

Het is zondag na de kerk, midden jaren zeventig. Mijn vader steekt de open haard aan, mijn moeder zet een grammofoonplaat op. Grote kans dat het één van James Last was.

Nog steeds doet die naam en zijn muziek mij denken aan die zorgeloze tijd. Geen muziek waar ik als puber enthousiast van werd, maar de zorgeloze sfeer blijft.
Deze week overleed de Duitse dirigent James Last. Een vakman, voorbeeld voor André Rieu en vele anderen.
Nu ik de oude optredens zie, denk ik ook: knap gedaan door de naamloze bandleden. Strak gespeeld in een tijd waarin geen computers de opname konden verbeteren. Ouderwets vakmanschap.

Daarom breng ik vandaag een ode aan James Last: muziek waar miljoenen van genoten, zonder het misschien door te hebben. Biskaya! Zorgeloze muziek.
Voor zondagen van vroeger en vrijdagen van nu.
Ik wens je een zorgeloze zeven minuten toe!

Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
12 juni 2015
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars