zout is nodig!

Een aantal weken geleden kreeg ik een tip om naar een themadienst te kijken (luisteren) die op TV was vanwege de week van het gebed. Lang niet alle TV-tips die ik aangereikt krijg volg ik op maar deze wel. Ook –of juist- vanwege het feit dat mijn eigen vertrouwde programma er niet was. Tsja….het kan soms raar lopen met eigenwijze mensen zoals ik.

Er waren al diverse sprekers aan het woord geweest en al veel liederen gezongen, toen de hoofdspreker (predikant) aan de beurt was. Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar tijdens een preek dwalen mijn gedachten tegen mijn wil soms zomaar af…

BAM!

Maar plots zei de predikant iets waardoor ik rechtop in mijn stoel ging zitten: ‘Het hangt van jouw gedrag als christen af hoe anderen Jezus zien of over Hem praten’, zei hij. Dat kwam binnen. Ik kán dus door mijn houding mensen afstoten of juist trekken. Ik had voor de rest van de dag en nóg steeds denkstof in overvloed.

Want, het voelt best als een zware verantwoordelijkheid, om een “spiegel” van God te zijn. Hoewel ik weet dat God niet afhankelijk is van mijn doen en laten, zou ik niet willen dat anderen slecht of lelijk over Jezus gaan spreken omdat ik ze daar met mijn gedrag toe aanzet.

Het is net zoiets als dat door jouw schuld slecht gesproken wordt over je man, vrouw, kind, ouders of wie je ook liefhebt. Jouw gedrag werkt als een spiegel naar de ander. Als jij lelijk doet naar je man of roddelt over je ouders, hoe zullen de mensen dan denken over jou?

Smaakmaker zijn.

Maar aan de andere kant, wat een eer dat God zo’n vertrouwen heeft in mij. Dat maakt mij nog bewuster van alles wat ik doe en ik vraag Hem nog vaker of Hij mij hierbij wil helpen. Hij noemt mij niet voor niets het zout van de aarde. Zout geeft smaak aan een gerecht. Zo mag ik het zout in de wereld zijn. Door goed te doen op aarde en naar je naaste toe, mag ik Gods liefde weerspiegelen op aarde. Als je eens vergeten bent om zout toe te voegen aan de aardappelen, wat mis je het dan. Als je teveel gebruikt, is het ook niet lekker. Nee, juist dat kleine snufje is de smaakmaker. De smaakmaker die ik, maar ook jij, met Zijn hulp, mag zijn.

 

De uitzending is te zien op;

www.npo.nl%2Fkerkdienst-week-van-gebed%2F17-01-2016%2FVPWON_1256436&h=iAQEm-LWl

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Ouders, dochter, en naasten

  Voor de ouders die te horen hebben gekregen dat hun dochter definitief het contact heeft verbroken zonder dat ze weten waarom. Voor de dochter die het contact heeft verbroken zonder dat het voor haarzelf ook allemaal duidelijk lijkt te zijn. En voor grootouder(s), broers, zussen en andere naasten. En voor de hulpverlening. Wees hen nabij en geef hen wat ze nodig hebben, God.
 •  

  Lein en leny

  Voor kracht en sterkte
 •  

  Lenie

  Dat er eindelijk rust in haar leven komt. En dat alle mankementen opgelost worden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars