MijnKerk.nl
Op MijnKerk.nl zoeken we samen naar hoopvolle momenten van geluk en geloof in een chaotisch en druk leven.
Lees de blogs

zout is nodig!

Een aantal weken geleden kreeg ik een tip om naar een themadienst te kijken (luisteren) die op TV was vanwege de week van het gebed. Lang niet alle TV-tips die ik aangereikt krijg volg ik op maar deze wel. Ook –of juist- vanwege het feit dat mijn eigen vertrouwde programma er niet was. Tsja….het kan soms raar lopen met eigenwijze mensen zoals ik.

Er waren al diverse sprekers aan het woord geweest en al veel liederen gezongen, toen de hoofdspreker (predikant) aan de beurt was. Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar tijdens een preek dwalen mijn gedachten tegen mijn wil soms zomaar af…

BAM!

Maar plots zei de predikant iets waardoor ik rechtop in mijn stoel ging zitten: ‘Het hangt van jouw gedrag als christen af hoe anderen Jezus zien of over Hem praten’, zei hij. Dat kwam binnen. Ik kán dus door mijn houding mensen afstoten of juist trekken. Ik had voor de rest van de dag en nóg steeds denkstof in overvloed.

Want, het voelt best als een zware verantwoordelijkheid, om een “spiegel” van God te zijn. Hoewel ik weet dat God niet afhankelijk is van mijn doen en laten, zou ik niet willen dat anderen slecht of lelijk over Jezus gaan spreken omdat ik ze daar met mijn gedrag toe aanzet.

Het is net zoiets als dat door jouw schuld slecht gesproken wordt over je man, vrouw, kind, ouders of wie je ook liefhebt. Jouw gedrag werkt als een spiegel naar de ander. Als jij lelijk doet naar je man of roddelt over je ouders, hoe zullen de mensen dan denken over jou?

Smaakmaker zijn.

Maar aan de andere kant, wat een eer dat God zo’n vertrouwen heeft in mij. Dat maakt mij nog bewuster van alles wat ik doe en ik vraag Hem nog vaker of Hij mij hierbij wil helpen. Hij noemt mij niet voor niets het zout van de aarde. Zout geeft smaak aan een gerecht. Zo mag ik het zout in de wereld zijn. Door goed te doen op aarde en naar je naaste toe, mag ik Gods liefde weerspiegelen op aarde. Als je eens vergeten bent om zout toe te voegen aan de aardappelen, wat mis je het dan. Als je teveel gebruikt, is het ook niet lekker. Nee, juist dat kleine snufje is de smaakmaker. De smaakmaker die ik, maar ook jij, met Zijn hulp, mag zijn.

 

De uitzending is te zien op;

www.npo.nl%2Fkerkdienst-week-van-gebed%2F17-01-2016%2FVPWON_1256436&h=iAQEm-LWl

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Anja de Jong

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  dominee

  wilt u zijn bij haar, die zo onwijs goed zo onwijs veel respect voor haar hoe ze in de bermen en dalen blijft zoeken en kijken hoe zij zich heeft uitgesproken over wat haar is aan gedaan,.wilt u haar de rust geven de liefde het licht, wat ook zij als herder nodig heeft, dankbaar voor alles wat zij schrijft en deelt.geeft u haar die zegen die ook zij nodig heeft,.wees haar nabij,. kijkend naar haar foto luisterend naar haar stem. raakt me dit,en maakt het dat ik onwijs veel respect heb.....voor haar
 •  

  ons gezin

  komende week opnieuw onderzoeken bij mij en bij onze middelste, spannende dagen en toch ook dankbaar dat we als gezin zulke mooie momenten maken in de natuur.samen, maar ook de spanning de angst wat er allemaal komen gaat geef ons rust, vertrouwen mensen die ons het goede laten zien,laat het mee vallen, ook als 1 nov alle uitslagen besproken worden in het team met ons als ouders,laat ons kijken naar de lach op het gezicht van ons kind,laat ons zijn als een kind, het duurt allemaal zo lang... wees ons en de onze nabij. ook hen die ver weg zijn maar wel in ons hart zullen blijven,
 •  

  iedereen die wel #me too kan schrijven.

  zou u willen zijn met alle vrouwen alle mannen meisjes en jongens die zich zo aangesproken voelen door deze woorden, zou u willen zijn met die gene die nog in het donker wandelen omdat het te groot is om dit te delen, zou u het lichter willen maken, zou u iedereen een mede mens willen geven die dichtbij komt en dichtbij blijft, warmte geeft en licht brengt....
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars