Zuster Marie Paule

Als kind vond ik ‘The Sound of Music’ geweldig, ik zong alle liedjes mee en die stoute non Maria stal mijn hart.
Jaren later zou een moderne versie van Maria een vriendin van me worden.

Zuster Marie Paule werkte voor het katholieke radiostation: ‘Radio Presence’. Ze presenteerde er een wekelijkse uitzending, waarbij mensen vragen mogen stellen aan de bisschop. Zij sprak nou echt ABF (algemeen beschaafd Frans), een beetje geaffecteerd, maar keurig. Vanwege mijn vriendschap met de goedheiligman luisterde ik wel eens naar hun programma.

Zuster of gabber?

Op een avond waren we uitgenodigd bij de bisschop en we zaten in de tuin te wachten tot alle gasten er waren. We hoorden een auto aankomen met keiharde bassen en technoklanken. “Daar komt zuster Marie Paule”, lachte de bisschop. Ik moet gekeken hebben of ik water zag branden.

Daar kwam ze binnen, mijn keurige radiopresentatrice: in een joggingbroek met een sigaret bungelend tussen haar lippen. Ze zag er uit als een gabber!

Tijdens het eten deelden we onze liefde voor Lady Gaga en verafschuwden we de smaak van de bisschop: hij vond Celine Dion beter.

Een vooruitstrevende zuster

We zijn een aantal jaar bevriend geweest, Marie Paule en ik. We deelden veel, wat ik hier niet openbaar zal maken. Haar gedrag leidde er toe dat ze nu alweer een paar jaar in Canada woont, waar haar orde iets vooruitstrevender is dan hier in Frankrijk.

Ik hoor haar moeder-overste zuchten: ‘How do you solve a problem like Marie Paule’

 

 

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
12 november 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief