MENUMENU

Taartenbakdag: maak jij de Zweedse aardbeientaart?

Doe je mee aan de MijnKerk.nl taartenbakdag of wil je dit weekend iets lekkers op tafel zetten. Deze Zweedse aardbeientaart is een aanrader.

Deze taart wordt in Zweden op de langste dag van het jaar gegeten. Het is een vereenvoudigde versie van het (originele) recept dat verschijnt in mijn Kookboek Zalig Zoet. Een spectaculaire taart die ook nog heerlijk smaakt, mét aardbeien van het seizoen.

Nodig:
MK_FOODBLOG ingredienten aarbeientaart- bewerkt

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in van +/- 20-22 cm. met een beetje olie.
Klop de eiwitten stijf en klop daarna de dooiers met 50 gram suiker, totdat het volume is verdubbeld.
Spatel de bloem, het bakmeel, de maïzena/aardappelmeel, eiwit en de rest van de olie voorzichtig door de geklopte dooiers. Doe het deegbeslag in de springvorm en bak in ongeveer 30 à 35 minuten gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is.
Laat de cake afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze zoals je wilt.

Snijd de taart horizontaal door en smeer wat slagroom op de onderlaag. Vul met plakjes aardbeien en leg de bovenkant erop. Smeer met een paletmes wat slagroom op de taart en decoreer met de aardbeien. Eventueel spuit je nog toefjes slagroom op de taart met een spuitvorm.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars