Brief #4 Rebecca | Geloof jij in God?

Brief #4 Rebecca | Geloof jij in God?

7 mei 2020 0

Lees mee met Daniëlle en Rebecca! Wat begon als een hart onder de riem in een geloofsdip heeft geresulteerd in een wederzijdse zoektocht in geloof. Lees hoe ze elkaar inspireren en hun ups en downs bespreken! 

Beste Daniëlle,

Jij spreekt over een storm die gaat komen in je laatste brief. De stilte voor de storm is soms nog het meest slopend. Het wachten. De angst dat het heftig wordt en nog heel lang gaat duren. En dat het, belangrijke stappen als een gezin stichten, in de weg zal staan. Ik wens je heel veel kracht en moed toe en ik denk al af en toe aan je als ik bid, klinkt dat raar voor je? En inderdaad, we schrijven denk ik niet voor Jan Doedel. Er is vast herkenning♥.

Hoe lang gaat het allemaal nog duren?

Vandaag ben ik uitgeput. En staar ik naar het scherm. Hoe lang gaat het allemaal nog duren? Dat thuiszitten, die onzekerheid. Bij mij betekent vakantie, dat de kinderen niet meer de structuur van het huiswerk hebben en zitten we dus nog meer op elkaars lip. Gelukkig had mijn vriend voor elke dag een leuk programma bedacht met al onze kinderen (5 zijn er thuis): just dance, schilderen, kunst-in-quarantaine etc. Maar het was wel druk en één van mijn zonen had dit weekend last van zijn driftbuien, ook hij is in de war van alles wat anders is. En die driftbuien zijn slopend. En het werk gaat gewoon door in de zorg. Dus ben ik moe. Maar mijn lijf werkt niet mee. Het wil niet meer goed slapen. 

Geloof jij in God en in Jezus en hoe dan?

Ja, wat is die Marjon Moed een heerlijke spontane meid hè? Zo oprecht en direct in haar vlog. Wat bevrijdend dat zij de vragen durft te stellen. En best een opluchting lijkt me, dat je al kunt zeggen ‘Ik geloof’. En dan ben ik wel heel benieuwd: Geloof jij in God? En wie is God dan voor jou? Dat is misschien wel de meest persoonlijke en complexe vraag die je iemand kunt stellen.

Ik heb nog nooit een heel eenduidig of hetzelfde antwoord gehoord. Behalve als men gaat spreken in vakjargon, de taal van een gemeenschap, volzinnen overnemend. Maar ik weet, dat kan ook helpen, want hoe kun je anders woorden geven aan zoiets alomvattends als God? En geloof je in Jezus en zo ja, hoe? Of misschien gaat jouw geloof nu over iets anders. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt met je titel: Wat als ik niet meer geloof? Wat is het dat je ondanks je zoektocht toch zeker weet dat je gelooft? Mag ik je dat vragen?

Dat er dan toch een God moet zijn..

Vorig weekend zou ik naar een bijzonder klooster in België gaan: Chevetogne. Ik had me er zo op verheugd. Het doet me altijd goed, de getijdengebeden, het eten in stilte, soms een gesprek met een monnik of non, de liederen, de natuur, de stilte. Ik maak dan een dagschema voor mezelf: gebed, rusten, lezen in spiritueel boek, schrijven, wandelen. Dus heb ik dit het afgelopen weekend zelf gecreëerd. Ik praatte het hele weekend niet. Of alleen met God. Er kwam veel moeheid los. En langzaam kwam een ontspanning en kreeg ik weer oog voor God’s wonderen om me heen. Maar in zo’n weekend komen ook de vragen. Wat is geloof nou precies voor mij? En wat zegt Jezus mij, hoe kunnen zijn woorden me nog steeds bereiken? De leegte, het niet weten, het rationele brein wat me treitert met ‘dat alles onzin is’ wisselt dan af met de volheid van alles om me heen en dat er dan toch een God moet zijn..

Wat een mooi lied deelde je. Wat raakt jou in het lied? Met Opwekking heb ik een soort haat-liefdeverhouding. Dit lied luister ik vaak: You cannot lose my love. Ook een beetje opwekkings-achtig;-). Soms is het alsof ik dit lied voor mijn kinderen zing en soms is het alsof God het voor mij zingt. Dat ik er mag zijn, wat ik ook doe. 

Liefs, Rebecca

You cannot lose my love

You will lose your babyteeth
In times you’ll lose your faith in me
You will lose a lot of things,
but you cannot lose my love

You may lose your appetite
Your guiding sense of wrong and right
You may lose your will to fight
but you cannot lose my love

You will lose your confidence
In times of trial your common sense
You may lose your innocence
but you cannot lose my love

Many things can be misplaced
your very memories be erased
No matter what the time or space
You cannot lose my love.

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Rebecca Schoon
Rebecca Schoon