Je leven is leuker en beter als je podcasts luistert

We zijn nu vier weken op weg in het coronatijdperk en podcasts schieten als paddestoelen uit de grond. En begrijpelijk, podcasts openen nieuwe werelden. Je krijgt verhalen te horen die je helpen te ontspannen en die je ook wijzer maken. Bovendien is het ook nog eens gratis. Wie de podcasts ontdekt heeft wil niet meer zonder. Daarom delen wij een lijst met onze podcast tips:

MijnKerk podcast

Te beginnen met onze eigen podcast. Misschien heb je ze in de afgelopen periode al langs zien komen, laat je inspireren door ons eigen team.

De Ongelooflijke Podcast

Podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en Theoloog des Vaderlands Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten. De meest recente is met hoogleraar Beatrice de Graaf over de fascinerende geschiedenis van pandemieën.

In het Rijks

Hoe meer je weet, hoe meer je ziet. Nu we niet naar musea kunnen, komt het Rijksmuseum naar jou toe. In deze podcast luister je naar conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen achter de kunstwerken en hun makers.

De Grote Vriendelijke Podcast

Deze podcast over jeugdliteratuur neemt het kinderboek echt serieus, op een aangename en vooral niet-tuttige manier.

13 Minutes to the Moon

Een podcast over de Apollo 11-missie is dit jaar meer dan op z’n plaats: precies vijftig jaar geleden resulteerde die missie van NASA in de eerste succesvolle maanlanding. De BBC heeft met de podcast 13 Minutes to the Moon een hervertelling van deze wereldveranderende missie gemaakt.

Bidden ondanks corona

Deze podcast van EO Beam helpt jou stap voor stap bidden. Nederland zit thuis om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Deze aflevering is speciaal toegespitst op deze gekke quarantaine-tijd. Zoek een rustig plekje, doe je oordopjes goed in en bid mee!

Petrus vertelt

Bij Petrus Vertelt vertellen mensen voor de microfoon een verhaal uit hun leven. Een verhaal van geloof, hoop en liefde uit de Protestantse Kerk. Stuk voor stuk zijn dat mooie, bijzondere of ontroerende verhalen – elk verhaal is persoonlijk en echt gebeurd. De vertellers hebben verschillende achtergronden en hebben vaak geen podiumervaring.

De correspondent

Hier luister je naar alle Goede Gesprekken met Lex Bohlmeijer, de Rudi & Freddie Show, Goed Nieuws met Joris Luyendijk, al onze voorgelezen verhalen en meer.

Eerst Dit bijbelpodcast

Dé bijbelpodcast die je elke werkdag helpt om met God te leven en Jezus te volgen. In vreugde, verdriet of alledaagse sleur, laat je elke keer weer verrassen hoe God tot je spreekt in Zijn Woord.

De brand in het landhuis

Verkozen tot beste podcast van Nederland.
Een serieus spannende en vooral populaire podcast over een waargebeurd verhaal. Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. De excentrieke Brabander bezat zo’n 700 hectare land, een kunstcollectie van -naar verluidt- ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen euro in verschillende belastingparadijzen. Je wordt meegezogen in een bijzonder verhaal, waarbij elke aflevering een cliffhanger bevat.

Ogen dicht en luisteren maar.

Naar welke podcasts luister jij? Welke raad jij aan? Laat het ons weten.

Een reactie op “Je leven is leuker en beter als je podcasts luistert
  1. Avatar Karen schreef:

De Podcast ‘Biddenonderweg’ is ook ‘n aanrader!