Wie is je naaste? (+ video)

In dit filmpje vertelt Janneke hoe zij ontdekte wie haar naaste is en wat ze voor haar naaste kan doen in corona tijd. Wie is jouw naaste?

Janneke las twee boeken die haar inspireerde om voor haar naasten aan de slag te gaan. In het boek ‘Cultuur van Discipelschap’ staan aandachtsgebieden in verschillende vormen. De driehoek hielp Janneke om een balans te leren vinden tussen de drie centrale relaties in het leven, namelijk: boven (God), binnen (waar je leven en geloof deelt) en buiten (waar de gebrokenheid van de wereld is). Uit het boek “Ik vond hem in Assisi” leerde Janneke dat buiten daar is waar het ongemakkelijk voelt. Oftewel uit je comfortzone.

Janneke en haar gezin werden gekoppeld aan een familie uit een achterstandswijk en ze trokken een tijd met elkaar op. Ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Maar nu in Corona tijd lukt dat helaas niet.

Elke zondag hebben zij huiskerk en via de huiskerk worden ze uitgedaagd om iets voor onze naaste te doen, binnen of buiten. Een bosje bloemen sturen, een bezoekje op afstand, wat lekkers bakken voor iemand, vanalles. Best toch nog ingewikkeld om te doen. Echter ze ontvangen alleen maar positieve reacties. Dat stimuleert om door te gaan.