De 7 mooiste quotes van Nelson Mandela

De 7 mooiste quotes van Nelson Mandela

5 juli 2020 1

Op MijnKerk delen we regelmatig inspirerende citaten van mensen. Vandaag is Nelson Mandela aan de beurt, wereldberoemd als anti-apartheidsstrijder in Zuid-Afrika. Hij won ook nog eens de Nobelprijs voor de Vrede. Ook na zijn dood in 2013 inspireert hij miljoenen mensen. Hieronder lees je 7 van zijn meest inspirerende quotes. 

 1. “Onderwijs is het krachtigste wapen waarmee je de wereld kunt veranderen.”
 2.  “Wanneer een man het recht wordt ontzegd om het leven te leiden waarin hij gelooft, heeft hij geen andere keus dan een vogelvrij verklaarde te worden.”
 3.  “Ik ontdekte dat moed niet de afwezigheid van angst was, maar de triomf erover. De dappere man is niet hij die niet bang is, maar hij die die angst overwint.”
 4. “Een goed hoofd en een goed hart zijn altijd een formidabele combinatie. Maar als je daar een geletterde tong of pen aan toevoegt, dan heb je iets heel bijzonders.”
 5. “Het lijkt altijd onmogelijk totdat het klaar is.”
 6. “Ik ben in wezen een optimist. Of dat nu uit de natuur komt of uit voeding, ik kan niet zeggen. Een deel van optimistisch zijn is het hoofd naar de zon gericht te houden, de voeten naar voren bewegend. Er waren veel duistere momenten waarop mijn geloof in de mensheid zwaar op de proef werd gesteld, maar ik wilde en kon mezelf niet overgeven aan wanhoop. Op die manier ligt nederlaag en dood.”
 7. “Niemand wordt geboren die een ander haat vanwege de kleur van zijn huid, zijn achtergrond of zijn religie. Mensen moeten leren haten, en als ze kunnen leren haten, kunnen ze leren lief te hebben, want liefde komt natuurlijker naar het menselijk hart dan naar het tegenovergestelde.”

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl
Een reactie op “De 7 mooiste quotes van Nelson Mandela
 1. Jacqueline

  Ik heb een onderwijsachtergrond en kies voor nummer 7 (omdat nummer 1 er dan eigenlijk ook in ‘verstopt’ zit)… Nelson Mandela blijft inspireren: wat een held! Ik hoop echt dat we, mede door de Corona crisis, ons steeds beter en meer gaan beseffen dat al onze keuzes er toe doen en dat respect voor alles wat leeft bovenaan ons prioriteitenlijstje zou moeten staan!

  8 juli 2020

Reacties zijn gesloten.