De 9 mooiste films om op adem te komen

De 9 mooiste films om op adem te komen

20 september 2022 2

Op adem komen, dat heeft iedereen regelmatig nodig. Druk daarom de pauzeknop in van je dagelijks leven en start met deze films en series. In ons lijstje met 9 favoriete films en series wisselen spanning, intrige, humor en inspiratie elkaar af. Perfect om alles even te laten vallen en tot rust te komen.

Unorthodox

Wilco Snippenberg: “Ik geef toe; deze miniserie is zeker niet luchtig of ontspannen, maar wel een die vraagt om doorkijken. Een jonge vrouw verlaat haar ultra-orthodoxe gemeenschap in New York om haar vrijheid en onafhankelijkheid te vinden. De serie bestaat uit vier afleveringen die je verplichten om alles te laten vallen en te gaan cocoonen.”

NCIS

Otto Grevink: “Om echt tot rust te komen moet ik geen serie gaan kijken die me ‘dwingt’ om de volgende aflevering te kijken. Ik hou van series die je per aflevering kan kijken, die hun eigen probleem oplossen. NCIS bijvoorbeeld, elke aflevering lost z’n eigen moord op. En soms gaat het even verder en dieper in de verhaallijn, is er toch die spanning, maar is die ook binnen een paar afleveringen opgelost. Heerlijk dat ik die spanning niet hoef mee te nemen, het af kan sluiten, en even helemaal weg ben geweest.”

Downtown Abbey

Annette Bronkhorst: “Ik ben dol op kostuumdrama’s, maar Downton Abbey is absoluut mijn favoriet. In Downton Abbey volg je de levens van de aristocratische familie Crawley en hun bedienden. Gewoon zitten, kijken, genieten en even op adem komen in een andere tijd.”

Lost

Sjoerd Muller: “Oké, er worden mensen vermoord door inboorlingen, een ijsbeer en een vreemde, zwarte rookkolom. Maar met de avonturen van de overlevenden van een vliegtuigcrash op een mysterieus, tropisch eiland ben je er wel écht even tussenuit. En dat zes seizoenen lang.”

Another Year, van Mike Leigh

Annemarie van den Berg: “Ben groot fan van de Britse regisseur Mike Leigh. Zijn films tonen levensechte karakters en thema’s. Deze film laat zien hoe we als mens kunnen worstelen, maar toont ook de kalmte die je kunt vinden als je het leven accepteert zoals het komt en je je karakter door tijd en ervaring laat rijpen. Ontroerend en liefdevol drama.”

The Two Popes

Wilma Kruithof: “Wanneer krijg je nu een inkijkje in het persoonlijke leven van de paus achter de gesloten deuren van het Vaticaan? Nu dus… en wat er van waar is weten we natuurlijk niet, maar de film boeit van begin tot eind. Niet in het minst door de (intieme) conversaties tussen Benedictus en (de latere) Fransiscus, zowel grappige als hele eerlijke gesprekken. Na deze film is de paus niet langer de man met de mijter, grote ring en die een keer per jaar “bedankt voor die bloemen” zegt, maar een sympathieke man van vlees en bloed.”

Into the wild

Niels Gillebaard: “Het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless die alleen de wildernis intrekt voor het avontuur. Prachtige natuurbeelden en een verhaal om tot rust te komen.”

The Crown

Janneke Plantinga: “Deze bekende Netflix-serie gaat over het Engelse koningshuis. Ik houd van verhalen uit het verleden die worden verteld aan de hand van levensverhalen. Dit geeft mensen een gezicht en een leven. Of het allemaal klopt, betwijfel ik, maar het geeft wel een inkijkje van hoe het zou kunnen zijn.”

The Good Lie

Sandra Gakeer: “The Good Lie is een film die gebaseerd is op waargebeurde verhalen. Het gaat over een groepje kinderen dat vlucht voor de oorlog in Soedan. Je wordt meegenomen in het verhaal, en ziet de kinderen opgroeien en uiteindelijk terechtkomen in Amerika. De film heeft spanning, humor, drama en liefde. Ontroerend mooi. En als westerling kun je je na de film een stuk beter voorstellen wat het betekent om weg te moeten vluchten van je land en wat een schok het moet zijn om terecht te komen in een ‘welvarend’ land met zijn eigen principes, normen en waarden.”

Welke film of serie mis jij nog in dit lijstje? 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Wilma Kruithof
Wilma Kruithof
2 reacties op “De 9 mooiste films om op adem te komen
 1. Mar

  Veel films kijk ik niet maar ik hou van films die een waargebeurd verhaal vertellen zoals “into the wild”. Na zo’n film ga ik altijd even op onderzoek uit via Google.
  Om dezelfde reden zou ik “Maudie” aanradeneen film uit 2016 over het leven van volkskunstenares Maud Lewis.
  De bus van into the wild is pas weggehaald uit de wildernis en wordt nu tentoongesteld in een museum in Alaska. Het huisje van Maud Lewis wordt permanent tentoongesteld in Halifax in “the Art Gallery of Nova Scotia”

  22 augustus 2020
 2. Minouce Ras

  Ik ben een klein beetje alleen en je bent er nog steeds niet maar ik ben een klein beetje gestoord van omdat ik het nog niet helemaal duidelijk is wat ik de volgende keer neem ik aan dat het oké is als je wil kan ik niet meer zonder problemen met jou verder oké

  23 augustus 2020

Reacties zijn gesloten.