De hond mag mee naar de kerk!

10 september 2015 3

Wat staat er in de Bijbel over dieren?

“Hoe zou God tegen huisdieren aankijken? In de Bijbel komen weinig huisdieren voor. Wel leefde de mens met dieren, om van te leven. Maar God zegt wel in het beroemde verhaal van Noach dat hij óók een belofte doet aan de dieren: ‘Hierbij sluit ik een verbond met jullie en met je nakomelingen, en met alle levende wezens die bij jullie zijn: vogels, vee en wilde dieren, met alles wat uit de ark is gekomen, alle dieren op aarde” (Genesis 9, vers 9) En in de Psalmen staat: ‘Heer, u bent de redder van mens en dier’. (Psalm 36, vers 7). Dieren en mensen zijn onderdeel van dezelfde schepping, van heel de natuur. We kunnen niet zonder elkaar. Huisdieren horen erbij. We worden er blij van.”

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van MijnKerk

Gastblogger
MijnKerk.nl
3 reacties op “De hond mag mee naar de kerk!
  1. Avatar

kleeblatt

Heel goed idee dieren dag in de kerk voor oudere mensen is het vaak nog dat enigste wat ze hebben.Ben ook blij dat in sommige bejaarden tehuizen huisdieren mogen komen.Groetjes van Maria

10 september 2015