De liefde vieren

De liefde vieren

7 januari 2019 0

Vandaag is het de eerste maandag van het nieuwe jaar. De start van de eerste nieuwe werkweek na de kerstvakantie. Een sombere dag, de feestdagen met hun lichtjes en twinkeling zijn voorbij en de winter lijkt zich nog eindeloos voor ons uit te strekken. Een periode waarin goede voornemens mislukken en heel wat mensen de moed een beetje verliezen. Die eerste dagen van het nieuwe jaar zijn – soms letterlijk – een beetje een kater.

Voor ons begint het nieuwe jaar altijd met de verjaardag van mijn lief. Lekker een feestje om de grauwigheid van begin januari te doorbreken. Maar dit jaar was het extra feestelijk. Mijn lief werd afgelopen weekend veertig en het was onze 12 ½ jarige bruiloft. Dus gaven we een groot feest, voor onze familie en vrienden. We huurden een ruimte en een DJ, deden voor een weeshuis boodschappen, bakten taart en cupcakes. We daagden mensen uit om mee te doen aan onze mini-playbackshow.

Feestje

Het feest leek eigenlijk best op onze bruiloft, er tot in de kleine uurtjes gedanst en er waren stukjes. Veel van onze gasten gaven aan zo ontzettend genoten te hebben, van een avondje feest, lekker dansen, lekker gek doen. Want op de één of andere manier dreig je dat te verliezen als je boven de 30 komt. Er waren gekke acts, mooie liedjes, grappen ten koste van ons en mooie woorden.

Waard om te vieren

Twaalf en een half jaar. Een hele tijd. Veel huwelijken halen dat tegenwoordig niet. En ik begrijp dat best. Want het is niet allemaal feest, geen rozengeur en maneschijn. De liefde, een relatie tussen twee geliefden, dat is hard werken. En in die 12,5 jaar van ons waren naast de geweldige hoogtepunten ook zeker diepe dalen. Waarin we verdriet hadden. Waarin we boos waren of teleurgesteld. Waarin we ons onbegrepen voelden, of ongezien. Maar wat we toen beloofden, geldt nog steeds: in goede en kwade dagen, ziekte en gezondheid, we willen dit samen doen, met elkaar en met God. Hij is de bron van alle liefde. En we doen het sowieso niet alleen. Zaterdag waren we weer omringd door al die mensen die om ons geven, die kritische vragen durven te stellen en voor ons klaar staan. Het leven samen is het waard, heeft het nodig om het te vieren, om van te genieten. We vierden onze liefde, De Liefde, met onze liefsten.

 

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder