De reddende engel!

De reddende engel!

20 december 2019 0

Wie verwacht er nu een echte engel in de periode vlak voor kerst? Ik niet. Toch kwam ik er één tegen…

Pech onderweg…

Afgelopen vrijdag was ik onderweg naar een vergadering in het midden van het land. Maar ineens… lekke band op de snelweg! Ik raakte niet in paniek en manoeuvreerde de auto veilig naar de vluchtstrook. Toen ik de auto kocht, prentte de verkoper me in dat ik in geen geval zelf de band mocht verwisselen. Er was een zogenaamde “Car Assistence” die mij overal kon vinden en helpen. Ik hoefde alleen maar te bellen als ik hulp nodig had.

Een engel in een gele ANWB auto!

En inderdaad, ik kreeg een vriendelijke dame aan de telefoon die hulp voor mij ging regelen. Binnen drie kwartier zou er hulp komen. Dus ik wachtte buiten de auto met mijn gele hesje aan in de regen en de kou…

Wat was ik blij de gele ANWB auto te zien die achter mijn auto stopte. Tony stapte uit en zei: “Ik kom je redden”. Die woorden klonken als muziek in mijn oren. Hij analyseerde de situatie, belde wat dealers en regelde dat mijn auto opgehaald werd en dat er een nieuwe band onder kwam. 

Ondertussen vroeg Tony waar ik heen moest… Ik moest nog zeker een half uur rijden naar mijn vergadering. Hij aarzelde geen moment en zei “Ik breng je”. Dat raakte mij. Dat hij, zonder dat hij mij kende en zonder dat het bij zijn taak hoorde, hij mij naar mijn bestemming wilde brengen.

Door een engel Jezus zien

Door Tony zag ik Jezus. Niet alleen door hoe hij mij hielp, maar ook wat ik hoorde in dat half uurtje samen in de auto. Hoe hij werkt in het Koninkrijk van God. Mensen bij Jezus brengt. Vertelt over Jezus. Jezus door hem heen laat werken. Kom jij ook wel eens een engel tegen?

close

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Janneke Plantinga
Janneke Plantinga