De wereld is mooier met jou

De wereld is mooier met jou

25 maart 2019 4

Afgelopen week was ik jarig. Ik vier het later deze maand samen met mijn ook jarige zoon. Maar op mijn ‘echte’ verjaardag wilde ik wat leuke dames uitnodigen voor een drankje. Natuurlijk een aantal vriendinnen uit de buurt. Daarnaast bedacht ik me dat ik op het schoolplein leuke contacten heb met andere moeders. Maar waarmee het meestal niet verder komt dan gesprekjes van een minuut of tien op het plein of bij het ophalen of na speelafspraken. Ik besloot ze uit te nodigen.

Best wel spannend, want zitten deze dames wel te wachten op meer contact? En mixt dat wel? Vriendinnen uit de kerk, vriendinnen uit het dorp en moeders van school die elkaar echt niet allemaal kennen.

Gemêleerd gezelschap

Het werd een super gezellige avond. Een van de moeders van school merkte op dat het een gemêleerd gezelschap was en dat dat echt bij mij paste. Een andere moeder noemde dat ze bij de uitnodiging even getwijfeld had of hij wel echt voor haar bestemd was. Maar het werkte super goed uit. We hadden leuke gesprekken, lachten veel. Er was veel herkenning over onderwijs, kinderen, opvoeding en moeder zijn. Een aantal sprak uit dat het wel een leuk idee was om af en toe eens af te spreken voor een kopje thee na het wegbrengen van de kids. Contacten onderling zijn zo waardevol en hoeven niet direct een enorme lading mee te krijgen.

Een God van liefde en relaties

Vanuit mijn geloof ervaar ik ook dat ik niet voor niks iedere dag op dat schoolplein sta. Ik geloof in een God van liefde en relaties. Een God die aandacht heeft voor ieder persoon, niet veroordeelt, maar luistert. Dat voorbeeld probeer ik te volgen. Niet om mensen te bekeren, de kerk in te krijgen of iets dergelijks. Maar om contacten te leggen als mensen onderling. Ik sta er om aanwezig te zijn, te bemoedigen, mee te denken, raad te geven en te vragen. Om ons leven met elkaar te delen. Ik word blij van hoe Loesje vriendschap, relaties en contacten samen weet te vatten:

De wereld is mooier met jou!

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder
4 reacties op “De wereld is mooier met jou
 1. Karin

  Jammer dat ik niet kom komen! Snel maar eens dat kopje thee halen dus!

  25 maart 2019
 2. Marij-ke

  Een beetje laat maar een zegenrijk jaar gewenst. Met veel vriendinnen. Een vraagje is er bij jou een afdeling van Passage. Zo ja ga er eens een kijkje nemen met de vriendinnen dit jaar bestaan we 100 jaar.

  13 april 2019
  • Geesje Jaakke-den Toonder

   Hi Marijke, ik ken passage wel uit Veenendaal van mijn schoonmoeder. Bij ons in de buurt is geen afdeling ervan. Groetjes! Geesje

   13 april 2019

Reacties zijn gesloten.