Denk niet zwart wit [+ video]

Denk niet zwart wit [+ video]

7 juni 2016 2

Zwart – Wit

 

1983

Kerwin Duinmeijer bloedt

een taxichauffeur weigert

de dood is zwart

Frank zingt

 

denk niet wit,

denk niet zwart,

denk niet zwart-wit

maar aan de kleur van je hart.

 

zo vaak gehoord

zo vaak meegezongen

elk jaar in de Top2000

elk jaar in de Passion

 

ik denk niet zwart,

ik denk niet wit,

denk ik

 

2016

Sylvana Simons spreekt

Typhoon wordt aangehouden

zwarte piet een kinderspel?

 

denk niet zwart,

denk niet wit,

denk na

 

en Frank

zing alsjeblieft

nog één keer

voor mij

voor ons

 

 

foto: RJ

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl
2 reacties op “Denk niet zwart wit [+ video]
 1. kleeblatt

  Ik woon al meer dan 30 jaar niet meer in Nederland en vervolg de laatste jaren dat gedoe om zwarte piet, het is toch jammer dat mensen niets anders te doen hebben als elkaar te beledigen ook bij fb, er zijn toch zeker wel belangrijkere dingen als het Sinterklaas feest?Groetjes van Maria.

  7 juni 2016
 2. ruth

  Hallo Maria,
  De discussie rondom zwarte Piet etc. heeft mij in eerste instantie ook vooral verbaasd. En er wordt idd veel beledigd en gescholden op internet. Dat vind ik verschrikkelijk. Maar uit de genuanceerde berichten over dit onderwerp lees ik dat er toch wel racisme en discriminatie in Nederland bestaat. Soms bewust, vaak onbewust. Dat trek ik me aan, want discriminatie en racisme moeten stoppen. Groet van Ruth

  7 juni 2016

Reacties zijn gesloten.