Dit is waarom gelovigen niet saai zijn

Dit is waarom gelovigen niet saai zijn

2 maart 2020 1

Ik ken heel veel verschillende gelovigen. Door mijn werk bij Youth for Christ, christelijke festivals en MijnKerk leer(de) ik gelovigen kennen uit allerlei windstreken. Als ik al die mensen de revue laat passeren kan ik maar één ding zeggen: gelovigen zijn niet saai.

Sommigen zien eruit als paradijsvogels. Kleden zich volledig volgens hun eigen smaak of juist hip en trendy. Anderen staan op het podium als artiesten, clowns, muzikanten of zangers. Sommigen doen geweldig gaaf werk. Ze vliegen medische teams rond in Afrika, spelen toneel met vluchtelingenkinderen op Lesbos. Of vangen kinderen op in Brazilië of presenteren stoere programma’s op tv. 

Keurig

Andere mensen die ik ken ogen op het eerste gezicht keurig. Veel van hen zijn onderdeel van een traditioneel gezin: vader, moeder, kinderen. Ze gaan soms ’s zondags naar de kerk. Ze vallen niet direct op. Maar toch, als je doorgaat vragen… Als je verder kijkt dan de voordeur van hun rijtjeshuis… Dan zie je hoe hun geloof hen juist alles behalve saai laat zijn.

Jong en oud

Ze werken in heftige veeleisende banen, waarin ze onder hoge druk en stress, toch iets door willen geven van de liefde en de zorgzaamheid van hun God. Ze werken als arts of als verpleegkundige op de ambulance. Als docent op een school in een achterstandswijk. Ze vangen kinderen op die niet bij hun ouders kunnen wonen. Ze staan steeds opnieuw koffie te schenken. Ze luizenpluizen de kinderen op school. Ze staan op de bres voor illegalen. Hebben altijd een luisterend oor voor mensen met psychische problemen. Ze rijden in hun vrije tijd naar Calais. Met tassen vol kleding en dozen met eten. Sommigen zijn hetero, anderen homo. Sommigen zijn single, anderen samen. Sommigen hebben kinderen en anderen bewust of ongewenst niet. Ze zijn jong en oud.

Geloof in de kracht van de liefde 

Hun geloof drijft ze. Laat ze groot dromen. Laat ze durven. Geloof in God, geloof in de mens, geloof in de kracht van liefde.  Als je mensen leert kennen, zijn ze zelden echt saai. Achter ieder mens zit een verhaal, een drijfveer, een passie. Maar pas als je verder durft te kijken dan het uiterlijk, dan de voordeur of de kerkmuren. Dan pas ga je zien hoe verbazingwekkend interessant alle mensen zijn. 

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder
Een reactie op “Dit is waarom gelovigen niet saai zijn
  1. eef

    Het hele verhaal klopt en spreekt mij aan>>>

    3 maart 2020

Reacties zijn gesloten.