Dit lied moet je horen

Dit lied moet je horen

14 januari 2019 3

Ik ben een muziek liefhebber. Geen kenner hoor, ik weet er zeker niet heel veel van, maar ik kan wel ontzettend genieten van het luisteren van goede muziek. Soms luister ik juist muziek van gelovige artiesten, die hun geloof in meer of mindere mate laten doorschemeren in hun muziek.

Ik luister veel online, maar als ik muziek echt mooi vind koop ik soms een cd. Ik geef het eerlijk toe, ik luister nog old school cd’s. Het mooie daarvan is dat je weer nieuwe nummers hoort van dezelfde artiest. Zo kocht ik laatst ‘Burn the Ships’, een cd van For King and Country, een christelijke band uit Nashville rondom de broers Joel en Luke.  En daarop ontdekte ik een pareltje: God only knows.

Eerlijk lied

Christelijke liedjes kunnen soms een beetje happy-clappy overkomen. Ze brengen een boodschap van alles komt goed als je God maar kent. Alsof je leven ineens over rozen gaat zodra je tot geloof komt. Dat God alle moeilijkheden uit de weg veegt. God only knows vind ik daarentegen een eerlijk en realistisch nummer. Het gaat over wanneer het moeilijk is, je je eenzaam voelt of ongezien. En dat in dit alles God je ziet, erbij is, je lief heeft, zo zingt het refrein.

God only knows what you’ve been through
God only knows what they say about you
God only knows how it’s killing you
God only knows the real you
But there’s a kind of love that God only knows

God alleen weet waar je doorheen gaat
God alleen weet wat ze over je zeggen
God alleen weet wat je dwars zit
God alleen kent de echte jij
Maar er is een soort liefde die God alleen kent

Ik zou het wel willen zingen

Het lied raakte me. Ik ken veel mensen die niet het achterste van hun tong durven te laten zien. Die zeggen dat het goed gaat, terwijl ze zich juist rot voelen. Die zich onbegrepen en ongezien voelen. Ik heb zelf ook zulke tijden gekend. En op die momenten kan het zo helpen als je je realiseert dat iemand je ziet. Dat er bij God een liefde is die je echt kan verwarmen, omarmen.  Ik zou het lied wel zachtjes voor ze willen zingen als ze liggen te woelen in bed. Ik zou het op een kaart willen schrijven en opsturen. Ik zou het als een banner achter een vliegtuig willen hangen: Voor wie eenzaam is of zich schaamt, voor wie zich onbegrepen voelt of zich schaamt…je kunt opnieuw beginnen. Want er is een liefde die God alleen kent.

Voor wie zou jij dit lied willen zingen?

 

 

 

 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder
3 reacties op “Dit lied moet je horen
 1. Arend-Jan

  …een item wat mij raakt.

  Muziek kan je raken. Is het niet de klank of de melodie, dan kan het de tekst zijn. Een mooi lied van jou wat je raakt.
  Ooit mocht ik voor Dominee Fred Omvlee hier mijn muziek delen. Zoek hier maar eens op mijn naam ‘Arend-Jan’. Bij jou is het God, bij mij is het nog steeds het ‘ongrijpbare’… Maar er is wel iets…

  Jouw lied kun je, kan ik naar velen toezingen. Er zijn velen om ons heen die het meemaken wat in jouw lied gezongen wordt. “Maar er is een soort liefde die God alleen kent” en daarbij “en niets anders doet er iets toe” Laten wij, laat een ieder de kracht krijgen uit voor hem/haar mooie muziek.

  14 januari 2019
 2. Suze Mulder-Brune

  Voor Gerda die het moeilijk heeft en nu tijdelijk in Parnassia is opgenomen

  15 januari 2019
 3. Marijke

  Voor alle mensen in nood.

  17 januari 2019

Reacties zijn gesloten.