“Drie Bijbelteksten die mij helpen als ik het moeilijk heb”

“Drie Bijbelteksten die mij helpen als ik het moeilijk heb”

17 februari 2020 2

Een Bijbeltekst uit Jesaja geeft mij al rust, vrede en kracht sinds ik kind ben. In deze blog vertel ik je welke precies en waarom. Ook deel ik twee andere teksten met je die mij helpen als ik het moeilijk heb.

Als kind was ik vaak bang ’s nachts. Ik had snel nachtmerries van spannende films. Ik kroop eerst geregeld naast mijn ouders in bed. Maar ik voelde me daar later toch te oud voor.  Op een dag las ik in een kinderblad een stukje over angst. Ik denk dat ik een jaar of tien was. Er stond een Bijbeltekst bij die kon helpen als je bang was. Ik deed een boekenlegger bij deze tekst in mijn bijbeltje. De eerstvolgende keer dat ik bang was, deed ik mijn licht aan, las de Bijbeltekst en voelde de angst van me af glijden. Ik kon weer rustig slapen.

Magische toverspreuk

Destijds voelde het lezen van deze tekst als een soort magische toverspreuk tegen angst. Inmiddels weet ik dat Bijbelteksten daadwerkelijk kracht hebben voor wie ze leest. Ze geven rust en vrede of kracht. Jarenlang bleef deze tekst uit Jesaja mijn anker in de storm. Als ik me onrustig voelde, bang of onzeker, las ik de tekst weer terug en voelde ik dat het me hielp. Als we op vakantie een kerk bezochten, legde ik de Bijbel op de kansel stiekem open op deze tekst. In de hoop dat iemand anders de tekst zou lezen en er kracht uit zou putten.

Knipoog van boven

Als tiener ging ik op de begraafplaats op zoek naar het graf van mijn opa, die al overleed voordat ik geboren was. Wat was ik verwonderd en verbaasd dat op zijn steen ook mijn Bijbeltekst stond geschreven! Iets wat we delen, ondanks dat we elkaar nooit ontmoet hebben. Het voelde als een knipoog van boven. Inmiddels heb ik meerdere teksten die me helpen als ik het moeilijk heb. Ik deel er graag drie met je! 

Je hoeft niet bang te zijn, want ik ben bij je. Je hoeft geen angst te hebben, want ik ben jouw God. Ik zal je helpen, ik zal je sterk maken. Met mijn hulp zul je de vijanden overwinnen. (Jesaja 41:10)

De tekst die me altijd heeft geholpen en ook op mijn opa’s grafsteen staat. Je hoeft niet bang te zijn. God zal je helpen. Je sterk maken, om ook zelf je mannetje te kunnen staan.  Wat een prachtige belofte. 

De Heer is goed voor mensen die hem blijven zoeken. (Klaagliederen 3:2)

Toen ik me liet dopen, kreeg ik deze tekst mee. God belooft dat Hij goed voor ons is. Zoeken betekent niet dat je het altijd weet, het betekent niet dat je God altijd weet te vinden. Maar zolang je maar naar Hem op zoek blijft, blijft Hij in contact met jou. 

Dit is mijn besluit, dit is mijn plan met jullie: Het zal goed met jullie aflopen, niet slecht. Ik zorg dat er voor jullie een nieuwe tijd komt. Ik zal jullie nieuwe hoop geven. (Jeremia 29:11)

God spreekt tegen Zijn volk, in een tijd van grote moeilijkheden. Hij belooft niet dat alles goed zal gaan, er overkomt iedereen verdriet en pijn. Maar Hij belooft wel dat het goed zal komen. God geeft hoop. 

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder
2 reacties op ““Drie Bijbelteksten die mij helpen als ik het moeilijk heb”
 1. Henny Gorter-Clement

  Lieve Geesje,
  Ja, dat ik een uitverkoren kind ben van mijn hemelse Vader, is mijn houvast in mijn leven.
  In mijn verdriet en zonder mijn lieve Jan ,geeft dat mij steeds weer troost en blijdschap. Wonderlijk hoe ik dat altijd weer ervaar.
  Ons leven is slechts een reis naar onze eeuwige bestemming.
  Dat voor ogen houden, geeft moed om verder te gaan.
  Dank ook voor je bemoedigende woorden, laten we allemaal met deze God verder gaan, geeft rust en blijdschap.
  Lieve groet aan heel je gezin, van tante Henny uit Groningen

  22 februari 2020
  • Geesje Jaakke-den Toonder

   Bedankt voor uw mooie woorden tante Henny! Wat een troost om deze moeilijke tijd samen met God te mogen doorgaan. Lieve groet, Geesje

   23 februari 2020

Reacties zijn gesloten.