#Durf te vragen [+ video]

#Durf te vragen [+ video]

14 september 2020 0

“Vraag altijd hulp aan de Heer. Hij is machtig. Blijf steeds dicht bij Hem.”  Psalm 105:4

Ik kreeg deze Bijbeltekst onlangs onder ogen. Ik had hem wel eens eerder gelezen, maar nu, in de vertaling van de Bijbel in Gewone Taal, kwam hij veel meer binnen. Ik vind hulpvragen best moeilijk. Het voelt soms als een soort falen, alsof ik mijn zaakjes zelf niet op orde krijg. Ik weet dat dat slechts het gevoel is. Iedereen heeft weleens hulp nodig. Toch heb ik soms die reminder nodig: ‘vraag altijd hulp.’ En niet alleen aan de buurvrouw, aan je vrienden of familie, maar ook aan God.

Doormodderen

Ik kan soms zo lang zelf doormodderen. Of mezelf oneindig druk maken over zaken. En dan kan het zo ontzettend opluchten om hulp te vragen. Soms alleen in de vorm van een luisterend oor, soms een keertje onderbrengen van de kinderen en soms een letterlijke helpende hand. Nu wij bezig zijn met het verkopen van ons huis liep ik direct weer tegen het hulpvragen aan. Er moest zoveel gedaan worden, opgeruimd en gepoetst. Ik vroeg mijn schoonmoeder om hulp met poetsen. Onze kids mochten bij allerlei vriendjes lunchen en spelen als er bezichtigingen waren. Wat een hulp was dat.

Mijn hulp is van de Heer

Toch bleef ik soms piekeren. Zou het wel goed komen? Wilde er wel iemand ons huis hebben? En zouden we een goede prijs krijgen? Op die momenten herinnerde mijn lief me er vaak aan hulp te vragen aan de Heer. Te bidden, mijn zorgen in Gods hand te leggen. Mijn hulp is bij de Heer. Want Hij is machtig. En Hij laat alles ten goede uitwerken, staat in de Bijbel.

Niemand kan het alleen

Door steeds opnieuw God op te zoeken, dicht bij Hem te komen, hervond ik mijn rust. Hervond ik vertrouwen. Het komt goed. Ik hoop het nu te onthouden om hulp te vragen. Bij God en bij de mensen om me heen. Omdat niemand het alleen kan. En ook ik het niet alleen hoef te doen. Omdat het me rust geeft.

Wanneer durf jij anderen om hulp te vragen? En welke zorgen leg jij bij God neer?

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Geesje Jaakke-den Toonder
Geesje Jaakke-den Toonder