Een lichtpuntje voor alle ouders met een onvervulde kinderwens

Een lichtpuntje voor alle ouders met een onvervulde kinderwens

9 december 2021 1

Ik steek een kaarsje aan voor alle vrouwen en mannen met een kinderwens. Een nog niet vervulde. Die moe zijn van het wachten en hopen, omdat het keer op keer niet lukt. En voor hen die een miskraam hebben meegemaakt of meerdere. Ik steek een kaarsje aan voor al deze ouders, die in hun hart blijven hopen en verlangen. Ik hoop met hen mee.

December: een extra moeilijke maand als je een kinderwens hebt

Ik heb het zelf niet meegemaakt, maar wel veel in mijn naaste omgeving. Ik heb het schommelen gezien tussen blijde hoop en teleurstelling, verdriet en verlangens. En juist in deze maand van Advent, waar we toeleven naar het wonder van de geboorte, blijkt het vaak extra moeilijk te zijn. Al die lichtjes, die hoop en verwachting die bij Kerst horen. Kon jij daar maar voor Maria of Jozef spelen, met je pasgeboren kindje in je armen. Wat een droom zou dat zijn. Kon je maar in een glazen bol kijken en gerustgesteld worden dat het goed komt. Zo sterk kan het verlangen zijn van een kinderwens. 

Miskraam: het kindje leeft door in je hart

Ik zie dat er zowel in films als in docu’s meer en meer aandacht komt voor het verdriet rond een miskraam of een zwangerschapsverlies. Het heeft een veel grotere impact dan mensen denken. Vaak kregen vrouwen (en mannen) de boodschap om naar de toekomst te kijken. Dat het geen zin had om er te lang bij stil te staan. Ik denk dat er tal van getraumatiseerde oma’s zijn, omdat er gewoonweg niet over gepraat werd. Een kindje, wat niet levend geboren mocht worden, leeft door in je hart. Hierbij een hart onder riem voor alle moeders, die dit hebben moeten meemaken. En een symbolisch kaarsje voor alle sterrenkindjes.

Duizenden lichtpuntjes

Voor ieder die hoopt en verlangt en soms bang is, voor ieder die pijn met zich meedraagt en voor ieder die de hoop al heeft moeten opgeven. Veel kracht toegewenst in deze donkere dagen. Ik bid en hoop dat het leven nog veel moois voor jou in petto heeft. Voor alle lichtpuntjes die nog in je leven zullen komen. Duizenden. 

Ster

Ik zag vanavond voor het eerst een ster.

Hij stond alleen, hij trilde niet.

Ik was ineens van hem doordrongen,

ik zag een ster, hij stond alleen,

hij was van licht, hij leek zo jong en

van vóór verdriet. 

M. Vasalis

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Rebecca Schoon
Rebecca Schoon
Een reactie op “Een lichtpuntje voor alle ouders met een onvervulde kinderwens
  1. Marijke

    En een lichtpuntje voor ouders die dolgraag meer dan één kindje hadden gewild. Ook daar kan heel veel verdriet door zijn.

    En vergeet ook de alleenstaanden niet met een onvervulde kinderwens. Niet alleen stellen kunnen een kinderwens hebben. Sommige alleenstaanden hebben én een onvervulde partnerwens én een onvervulde kinderwens.

    Sterkte voor iedereen!

    9 december 2021

Reacties zijn gesloten.