Een vogelnestje in het WC raampje (deel 2)

Een vogelnestje in het WC raampje (deel 2)

25 april 2018 0

Vlak na Pasen nestelden roodborstjes in ons WC-raampje. Feest! Afgelopen weekend kwamen de eitjes uit. Onze jongste zoon was jarig. Het was in  heel veel opzichten een prachtige dag. We hebben een foto gemaakt van de vogeltjes. Kleine kale, naakte vogeltjes met relatief grote oranje snavelbekjes. Het roodborst-echtpaar vloog af en aan om de jongen te voeden.

Twee dagen later kwamen mijn schoonouders op bezoek. Natuurlijk wilde mijn schoonvader ook even in het nestje kijken. Maar het nestje was leeg. Helemaal leeg. De vogeltjes waren nog niet uitgevlogen, dat kon nog niet, zo snel. Waarschijnlijk zijn ze geroofd door een ekster. Kennelijk bood het wc-raampje onvoldoende bescherming. We waren er ontdaan van, dat lege nestje.

Een open raam

’s Avonds fietste ik door het dorp bij ons in de buurt. Bij een woning aan de dijk zag ik een kistje van hout met een briefje aan de brievenbus hangen. Op het briefje stond te lezen:

 “Postbode. Wilt u s.v.p. voorlopig hier de post in doen. Er is een vogeltje in mijn brievenbus aan het nestelen. Hartelijk dank!”

En ik dacht: Als God ergens een deur sluit, zet Hij elders een raam open…

Tips en inspiratie in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week inspiratie voor geloof en zingeving in je dagelijks leven.

Gastblogger
MijnKerk.nl